Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Campagne om Nederlands te leren

Campagne om Nederlands te leren

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Campagne om Nederlands te leren

De provincie Vlaams-Brabant, het Agentschap Integratie en Inburgering en vzw ‘de Rand’ organiseren in augustus en september een campagne voor de promotie van taallessen Nederlands voor anderstaligen.​

De drie partners ondersteunen de Vlaams-Brabantse gemeenten om hun anderstalige bevolking op een gerichte en efficiënte manier te bereiken en hen te motiveren om Nederlands te leren. Om het lesaanbod bekend te maken, kregen ze campagnemateriaal, zoals affiches, flyers en aangepaste brieven.

Infomomenten stimuleren anderstaligen om les te volgen
​Het Agentschap Integratie en Inburgering (AgII) organiseert, samen met de gemeenten, op 25 locaties infomomenten voor anderstaligen. Ze stimuleren hen om volgend schooljaar lessen Nederlands te volgen. Tijdens deze infomomenten zoeken de medewerkers van het AgII naar de school en cursus die het best bij de geïnteresseerde anderstaligen past. ​
​Deze infomomenten vinden plaats tussen 17 augustus en 13 september: Nederlands leren in Vlaams-Brabant (integratie-inburgering.be)

Anderstaligen kunnen op 25 locaties naar een infomoment gaan waar er gezocht wordt naar een taalles Nederlands die bij hun profiel past.

“Anderstalige inwoners komen vaak het eerst in contact met de diensten van hun eigen gemeente. De gemeenten zijn dan ook de ideale partner om anderstaligen te stimuleren om Nederlands te leren. Samen met hen zetten we in op het Nederlands als verbindende taal in onze regio”, zegt Jo Van Vaerenbergh, directeur van vzw ‘de Rand’. ​

Facebookcampagne

Gerichte Facebookadvertenties leiden anderstaligen naar info over taallessen

Op ​ 21 augustus start een Facebookcampagne. De advertenties, gericht op anderstalige Facebookpagina’s in de Vlaams-Brabantse gemeenten, moeten de anderstaligen naar de juiste webpagina leiden, waar ze meer gedetailleerde info over de taallessen vinden. De Facebookadvertenties lopen twee weken en zijn opgesteld in het Pools, Frans en Roemeens. Het Roemeens en Pools werden toegevoegd omdat er veel Roemenen en Polen in Vlaams-Brabant wonen en werken.

Facebookadvertenties leiden anderstaligen naar webpagina met info over taallessen Nederlands in hun gemeente.

“Uit een recente studie van de OESO blijkt dat de kennis van het Nederlands een bepalende factor is voor succes op de arbeidsmarkt in Vlaanderen. Nederlands beheersen vergemakkelijkt niet alleen de toegang tot werk, maar ook de toegang tot onderwijs, VDAB-opleidingen en sociale netwerken. Wij geloven in het belang van taallessen en oefenkansen Nederlands”, zegt Mete Öztürk, regiomanager Vlaams-Brabant van het Agentschap Integratie en Inburgering.

Integratie

Immokantoren en notarissen spelen rol in onthaal van anderstaligen
​​​Vanaf 19 augustus loopt er ten slotte ook een publi-reportage en spot op RING-tv over de rol die immokantoren en notarissen kunnen spelen in het onthaalbeleid naar anderstalige cliënten.

“Anders- en meertaligheid is voor steeds meer inwoners van Vlaams-Brabant een realiteit. In Vlaanderen is kennis van het Nederlands voor anderstaligen van essentieel belang voor een goede integratie in de lokale gemeenschap, het vlotte contact met de school van je kind”, besluit Gunther Coppens, gedeputeerde voor Vlaams beleid.

​ Meer info: www.infonl.be

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »