Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Dag van het Brabants Trekpaard op 15 oktober in Vollezele

Dag van het Brabants Trekpaard op 15 oktober in Vollezele

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Dag van het Brabants Trekpaard op 15 oktober in Vollezele

Vollezele is de bakermat van het Brabants trekpaard. Toerisme Vlaams-Brabant en het Comité Vollezele Leeft zetten jaarlijks dan ook ‘hun’ trekpaard in de kijker tijdens de Dag van het Brabants trekpaard op zondag 15 oktober.

​Vanaf 10 uur starten de eerste wedstrijden en tegen de middag staat de dorpskern van Vollezele volledig in het teken van het Brabants Trekpaard.

Programma: 

Van 10 uur tot 17 uur verspreid over twee pistes:

Men- en dressuurwedstrijd met Brabantse trekpaarden, behendigheidsproef van Vlaams-Brabant, provinciaal kampioenschap veulens van Vlaams-Brabant, keuring van Brabantse Trekpaarden, demonstratie hoefbeslag, demonstratie boomslepen, demonstratie trekpaardveulens Vlaams-Brabant met publieksprijs mooiste veulen, ritten met paard en kar, kinderanimatie, bezoek Museum van het Belgisch Trekpaard (open van 10 tot 17 uur, rondleidingen met gids om 11, 14 en 16 uur), standen met streekproducten en oude ambachten,

 ​“We dragen het trekpaard hoog in het vaandel”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. ​ ​ “Met deze dag willen we het ras in al zijn facetten in de kijker zetten. Veel mensen weten niet dat het trekpaard terug meer en meer ingezet wordt in de duurzame land- en bosbouw, de opkomende wijnbouw, hippotherapie en in het toerisme.”

Brillantworp

 Om 18 uur wordt de Dag van het Brabants Trekpaard traditiegetrouw afgesloten met de Brillantworp. Gedeputeerde Gunther Coppens is één van de deelnemers.
​Vanuit het Museum van het Belgisch Trekpaard worden chocolade paardjes geworpen. Wie het mini- exemplaar van het trekpaard Brillant vangt, wint een replica van het bronzen Brillantbeeld.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »