Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

De Belgian Blue Tigers op weg naar het EK 2024 in Saarbrücken

De Belgian Blue Tigers op weg naar het EK 2024 in Saarbrücken

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Europees Kampioenschap voor politieteams

Op donderdag 15/02 en vrijdag 16/02 werd een kwalificatieronde gespeeld in het Centre ADEPS te Spa voor de Europese Kampioenschappen voor politieteams. Het Belgische team bestond uit 10 speelsters die allen minimaal ervaring hebben op het niveau van tweede nationale of hoger in de competities van Volley Belgium. Geheel toevallig bestond het geselecteerde Belgische team ditmaal uit 5 Nederlandstalige speelsters en 5 Franstalige speelsters.

Kapitein Cara Juwet (PZ Pajottenland), Annick Haegeman (PZ Dilbeek), Evelien Lievens (PZ Ninove)

Cara Juwet, inspecteur en wijkagent in de politiezone Pajottenland, was de kapitein van het team die in Spa haar teammaten op sleeptouw nam. Aangevuld met Annick Haegeman (politiezone Dilbeek) en Evelien Lievens (politiezone Ninove) was onze regio goed vertegenwoordigd. Inzet van het kwalificatietornooi was een ticket bemachtigen voor de finaleronde voor het Europees Kampioenschap voor politieteams wat in september georganiseerd wordt door de USPE ( Union Sportive des Polices d’Europe). 

De Belgische dames verzamelden op maandag 12 februari in Spa om zich terdege te kunnen voorbereiden. Na de officiële openingsceremonie op donderdag werd de openingswedstrijd gespeeld tussen de Blue Tigers en het team van het Verenigd Koninkrijk. Het team van het Verenigd Koninkrijk kon echter op geen enkel moment een vuist maken tegen het hardwerkende team van België: zowel in opslag, receptie als aanval waren de Blue Tigers heer er meester op het terrein.  Een logische winst met 3-0 zette het team van de Belgische staff met coach Jean-Michel Nihoul en zijn beide assistent-coaches Vincent Marchal en Eva Houpels op weg richting Saarbrücken.  Het team van Finland -met nog een paar actieve competitiespeelsters in hun rangen- had op vrijdag in hun wedstrijd tegen het Verenigd Koninkrijk geen moeite met de tegenstander. Ook zij wonnen met 3-0 tegen het team van het Verenigd Koninkrijk.  De winnaar van dit kwalificatietornooi was rechtstreeks geplaatst voor de finaleronde terwijl de tweede van dit tornooi zich diende te plaatsen als beste tweede uit de andere 2 kwalificatietornooien.  In hun wedstrijd tegen het Finse team konden de Blue Tigers -ondersteund door het vocale geweld van de Belgische supporters- de eerste set alvast naar zich toe trekken. Een absoluut belangrijke setwinst zou later blijken. De Finse power barstte helemaal los in de volgende sets. Maar de Finnen ondervonden dat het Belgische team zich niet zomaar zou gewonnen geven. Een beklijvend setverloop in de drie volgende sets maar telkens mooie setstanden. Een 1-3 nederlaag voor de Belgian Blue Tigers was het gevolg, maar de setwinst en het gemaakte aantal punten in de drie andere sets leidde tot hogere coëfficiënten dan in de andere kwalificatierondes. Ticket op zak dus voor het belgische team. 

Opnieuw in de finaleronde

Na Praag in 2019 zijn onze Belgian Blue Tigers dus opnieuw van de partij in de finaleronde van het Europees Kampioenschap.  Uitkijken nu naar de finaleronde in Saarbrücken – Duitsland  van 8 tot 15 september 2024.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »