Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Gastgezinnen gezocht deze zomer voor een Oekraïens kind

Gastgezinnen gezocht deze zomer voor een Oekraïens kind

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Gastgezinnen gezocht deze zomer voor een Oekraïens kind
De vzw Euro-Children bezorgt – sinds 1956 – jaarlijks vakanties aan kinderen uit probleemgebieden in Europa.
 
Deze kinderen verblijven tijdens de zomervakantie voor een drietal weken in Vlaamse gastgezinnen en bouwen zo een jarenlange vrienden/familieband op. Een unieke en warme levenservaring voor zowel deze kinderen als voor onze gastgezinnen.  Net zoals de wereld en zijn problemen evolueert, zo ook verandert het gastland door de jaren heen van waaruit deze kinderen uitgenodigd worden. Vorige zomer is de organisatie met een nieuw project van start gegaan: Oekraïne. In een korte tijdspanne is het gelukt om 34 kinderen te onthalen in 26 warme gastgezinnen. Tevens is onze doelgroep niet alleen kinderen die in oorlog, maar ook kinderen die opgroeien in een moeilijke thuissituatie.  
We hoeven niet te duiden wat het voor hen heeft betekend om eventjes weg te zijn uit een land in oorlog, gewoon kind te mogen zijn in een regio waar vrede heerst, waar ze de warmte en gezelligheid van een gezin mogen ervaren.
 
Onze gastouders kijken dan ook verlangend uit naar de zomer van 2024 om hun Oekraïens(e) kind(eren) opnieuw te verwelkomen. Niet alleen uitten onze Oekraïense partners in Ivano-Frankivsk hun dankbaarheid voor de voorbije vakantie, maar hopen gelijktijdig om meer kinderen dit vakantiegeluk te kunnen aanbieden komende zomer.
 
Om deze extra kinderen te kunnen uitnodigen, hebben we uiteraard nood aan nieuwe  gastouders. Met onze vereniging gaan we deze jaarlijkse uitdaging aan. Zo kunnen we onze doelstelling, onze droom of die van deze kandidaat-Oekraïense kinderen waar maken in juli 2024.
 
Bezorg een Oekraïens kind een mooie vakantie. Word GASTGEZIN deze zomer. Stel je kandidaat voor 1 mei. Vrijblijvende info via info@euro-children.be of via 0456 31 76 85.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant