Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Gemeentebesturen van Gooik, Ternat en Liedekerke sluiten samenwerkingsverband voor zwembadgebruik

Gemeentebesturen van Gooik, Ternat en Liedekerke sluiten samenwerkingsverband voor zwembadgebruik

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Gemeentebesturen van Gooik, Ternat en Liedekerke sluiten samenwerkingsverband voor zwembadgebruik

Het gemeentebestuur van Ternat, Liedekerke en Gooik kondigen met trots een nieuw samenwerkingsverband aan voor het gebruik van de zwembaden van Liedekerke en Ternat. 

Vanaf 1 januari 2024 krijgen de inwoners van alle drie de gemeenten toegang tot hoogwaardige zwemfaciliteiten tegen gunstige tarieven.

Geconfronteerd met de uitdagingen om een uitgebreid scala aan sportfaciliteiten aan te bieden, erkennen de gemeentebesturen van Gooik, Ternat en Liedekerke het belang van bovenlokale samenwerking. 
“Door gezamenlijk in te zetten op infrastructuur, sportpromotie en administratieve ondersteuning, streven we naar een integrale aanpak die voordelig is voor sporters en de exploitatie ervan.” aldus Sven De Paepe, schepen voor Sport van Ternat. 

In het kader van dit partnerschap zullen de zwembaden van Ternat en Liedekerke openstaan voor de inwoners van Gooik tegen dezelfde voordelige tarieven als voor de eigen inwoners van Ternat en Liedekerke.
“We hebben een jaarlijks budget toegewezen voor dit gebruik, gebaseerd op een reëel verbruik.” Zegt Samuel Billens, schepen voor Sport van Gooik.

Tarieven

De huidige tarieven voor gebruik van zwembad en sporthal werden tijdens de gemeenteraad van Ternat en Liedekerke (in juni 2022) aangepast.  
Het jaarabonnement voor niet-inwoners werd toen geschrapt. 

“We merken dat de vraag naar een jaarabonnement voor niet-inwoners groot is. 
Sommigen wijken uit naar andere zwembaden waar dit wel mogelijk is. We bieden daarom vanaf 3 januari 2024 opnieuw een niet-inwoner jaarabonnement aan.” Aldus Rani Arys, schepen voor Sport van Liedekerke.

Het jaarabonnement voor inwoners bedraagt 180 euro. Inwoners uit Affligem, Lennik, Liedekerke en vanaf 2024 ook Gooik zwemmen dankzij de intergemeentelijke samenwerking aan inwonerstarief in Ternat en Liedekerke. 
Inwoners van Denderleeuw zwemmen eveneens aan inwonerstarief in Liedekerke. Voor de prijs van 290 euro kunnen zwemmers die buiten deze gemeentes wonen en die op regelmatige basis komen zwemmen aan een democratische prijs hun geliefkoosde sport blijven beoefenen.

Samenwerking voor het welzijn van de inwoners 

“Dit initiatief is een positieve stap voorwaarts in het bevorderen van sport en recreatie voor alle inwoners van Gooik, Ternat en Liedekerke. 
Het bevestigt ook de bereidheid van de lokale besturen om samen te werken voor het welzijn en de kwaliteit van leven van hun inwoners.” aldus Samuel Billens, schepen voor Sport van Gooik.

Het beheer van de sportaccommodaties blijft onafhankelijk. Ternat en Liedekerke zijn autonoom verantwoordelijk voor de dagelijkse exploitatie en investeringen van hun respectievelijke zwembaden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »