Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Gooik: Gunther De Wilde legt eed af als burgemeester.

Gooik: Gunther De Wilde legt eed af als burgemeester.

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Gooik: Gunther De Wilde legt eed af als burgemeester.

Op dinsdag 24 oktober om 14u legde Gunther De Wilde in handen van provinciegouverneur Jan Spooren zijn eed af als nieuwe, en waarschijnlijk ook laatste burgemeester van Gooik.  Gunther De Wilde volgt Simon De Boeck op die sinds september dit jaar een academische uitdaging aanging. 

Gunther De Wilde is reeds vele jaren gekend als schepen,  ook als eerste schepen in Gooik. “Ik ben klaar voor een avontuur samen met 9.428 Gooikenaars.  Samen gaan we voor een landelijk, groen dorp waar het goed om wonen is voor jong en oud,” zegt de nieuwe burgmeester van Gooik.

Voor provinciegouverneur Jan Spooren blijft de eedaflegging van toekomstig burgemeesters een speciaal moment.  “Als voormalig burgemeester weet ik hoe mooi het mandaat van burgemeester is.  Je staat dichtbij je burgers en kan zaken realiseren die echt het verschil voor je burgers kunnen maken. In Gooik staat de fusie voor de deur, een belangrijke uitdaging voor de drie gemeentes uit het Pajottenland. Ik heb er alle vertrouwen in dat Gunther De Wilde dat uitstekend zal doen in Gooik, “ zegt provinciegouverneur Jan Spooren. 

Dit zal vermoedelijk de laatste eedaflegging van een burgemeester in handen van de provinciegouverneur zijn.  Het nieuwe gemeentedecreet zegt immers dat dit vanaf eind 2024 in handen van de voorzitter van de gemeenteraad kan.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant