Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Herstellingswerken Termeeren gepland, maar liggen op grondgebied Halle

Herstellingswerken Termeeren gepland, maar liggen op grondgebied Halle

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Herstellingswerken Termeeren gepland, maar liggen op grondgebied Halle

N.a.v. de eerder verschenen oproep van N-VA reageert de burgemeester van Pepingen over het beschreven stuk beschadigde wegdek. 

https://www.nieuwskrant.be/pajottenland/n-va-wil-dat-gemeentebestuur-schadegevallen-slechte-wegdek-vergoedt/

 

“Vanuit de oppositie klaagt men de slechte staat van het wegdek aan in de Galgenstraat-Termeeren-Beertstraat. Alvorens men oproept om te procederen, kijkt men best goed op de kaart of dit wel tot gemeente Pepingen behoort.
 
Op de omleidingsweg vanuit Beert naar Halle ligt alleen het gedeelte Galgenstraat (in het begin) en het gedeelte Beertstraat (op het einde) immers op grondgebied Pepingen. Het stuk in het midden, ‘Termeeren’, ligt op grondgebied Halle. Het is op dit middenstuk dat de baan zich in slechte staat bevindt met diverse putten. Dat is de verantwoordelijkheid van stad Halle. Tijdens de werken hoorden we uiteraard de opmerkingen van onze burgers en vanuit gemeente Pepingen hebben we dit dan ook onmiddellijk en meermaals aangekaart bij Stad Halle. Men beloofde dit aan te pakken, maar het is momenteel wachten op hun aannemer om de putten te dichten.
 
Ook in de Grimmingenstraat werd het wegdek enkele jaren geleden deels vernieuwd door gemeente Pepingen. Het stuk in het verlengde van de Grimmingenstraat – de Pajottenlandstraat – ligt op grondgebied Halle en is inderdaad ook aan vernieuwing toe.
 
Het gaat bovendien om een uitzonderlijke maar tijdelijke situatie door de werken aan kruispunt Ninoofsesteenweg-Eikstraat. Daar wordt de verkeersveiligheid sterk verbeterd. Tijdens de werken werd de Galgenstraat-Termeeren-Beertstraat op onze vraag een eenrichtingstraat richting Halle, zodat er geen wagens hoeven te kruisen. Tegelijk zijn er in de omliggende straten maatregelen genomen om verkeersoverlast te beperken, o.a. in de Grimmingenstraat. Ook de Grote Baan werd eenrichtingsverkeer, om Beert zoveel mogelijk te vrijwaren van sluipverkeer.
 
Het is sprekend dat men inzake onze wegen ‘beloftes’ van het gemeentebestuur aanhaalt, maar geen enkel concreet voorbeeld geeft. We investeren wel degelijk in wegen en wegenonderhoud, fietspaden, fietsstraten en schoolomgevingen in functie van het nieuwe mobiliteitsplan. Meer dan ooit zelfs. Gemeente Pepingen investeerde in deze legislatuur jaarlijks gemiddeld 200.000 euro in wegenonderhoud. Dit bestuur werd zelfs ooit nog ‘asfaltbeleid’ verweten. Er zijn tal van lopende projecten en plannen die klaar liggen, bovendien met een rekening die klopt. Zo zullen de straten met rioleringswerken allen een nieuw wegdek krijgen. De komende jaren wordt dit uitgevoerd.
 
Het effect valt wel niet te ontkennen van de uitzonderlijke situaties die onze wegen de voorbije jaren te verduren kregen, o.a. zeer slechte weersomstandigheden (lange droogtes, wateroverlast) of uitzonderlijke verkeersstromen door wegen- of rioleringswerken. Zijkanten van de rijweg worden meer en intensiever losgereden. Dat wordt stelselmatig opgevolgd en verholpen, maar gaat natuurlijk niet op 1-2-3.
 
Tot slot: een toekomstgerichte gemeente investeert niet alleen in wegenonderhoud, maar ook in gemeentelijke infrastructuur en dienstverlening, ten dienste van verenigingen en inwoners. Dat doen we dan ook op een verantwoorde manier, zodat toekomstige generaties kunnen genieten van een bruisend Pepingen.”, aldus Eddy Timmermans, burgemeester van Pepingen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Zomerbar Hoeve Heierveld
Asse

Zomerbar Hoeve Heierveld

Hoeve Heierveld is een kleinschalige zorghoeve van het MPC Sint Franciscus
gesitueerd in een groene en rustgevende oase te midden van de velden in Asse,
aan de rand van Kobbegem.

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be