Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Het lente- en zomerprogramma van Natuurwandelaars vzw Merchtem

Het lente- en zomerprogramma van Natuurwandelaars vzw Merchtem

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Het lente- en zomerprogramma van Natuurwandelaars vzw Merchtem

Wandelgroep Natuurwandelaars, gesticht is 2021, telt nu al een honderdtal leden. Die allemaal echte wandelaars zijn, want de vereniging aanvaardt geen zogenaamde ‘papieren’ leden. Daarenboven kan Natuurwandelaars rekenen op twee gediplomeerde wandelinitiators van Sport Vlaanderen, een natuurgids in opleiding en verschillende natuurspecialisten.

Natuurwandelaars biedt traditioneel maandelijks een korte (8 à 10 km) en een langere (zowat 20 km) wandeling in groep aan. Alle wandelingen zijn gericht op het beleven van de natuur. Met extra aandacht voor natuurgebieden en bezienswaardigheden.

Daarnaast zijn er deze lente en zomer een aantal extra activiteiten, waaronder twee busreizen.

Op zondag 21 april staat het westelijk deel van de Groene Wandeling van Leefmilieu Brussel op het programma (20 km). Met de natuurgebieden van o.a. de Vogelzangvallei, het Scheutbos en het Wilderbos

Voor woensdag 1 mei is een dagprogramma in het Hageland en Aarschot gepland. Met een gezamenlijke voormiddagwandeling (8 km) en met in de namiddag keuze tussen een stadsbezoek met gids of een tweede wandeling (9 km)

Op zondag 2 juni verlenen de Natuurwandelaars hun medewerking aan het Feest in het Landschap van Regionaal Landschap Brabantse Kouters in Brussegem. Met een bewegwijzerde Natuurwandeling van 9 km (vrij vertrek tussen 13 en 15 u.) en door het begeleiden van een Erfgoedwandeling van de gemeentelijke heemkring Soetendaelle (7 km). Met vertrek in groepen van max. 25 personen om 13:30, 14:00, 14:30, 15:00 en 15:30 u.

De eerste busreis is gepland voor zaterdag 8 juni. Dan staan het Heuvelland en de Kemmelberg op het programma. Met een gezamenlijke voormiddagwandeling (9 km) rond werelderfgoed sites van WO I en met een deskundige gids. In de namiddag kan men kiezen tussen een stevige wandeling van 11 km, met natuur en WO I als thema, of een bezoek aan de commandobunker Kemmel, gevolgd door een bezoek aan een wijndomein.

Een tweede busreis is er op zaterdag 3 augustus. Met een wat avontuurlijke dagtocht van 22 km en zowat 500 hoogtemeters tussen Eupen en het Signal de Botrange over etappe 3 van de Venntrilogie, recent uitgeroepen tot beste nieuwe Benelux wandelroute van het jaar. En met een wandelaarsontbijt ter plaatse.

Tenslotte is er op zaterdag 24 augustus een feestelijke kermiswandeling van Dendermonde naar Merchtem (22 km)

Alle info over deze en andere wandelingen is te vinden op de website www.natuurwandelaars.eu of via het email adres natuurwandelaars@telenet.be.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »