Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Jonge stekers laten Geuze heropleven

Jonge stekers laten Geuze heropleven

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Jonge stekers laten Geuze heropleven

Komend weekend staat de Geuze opnieuw centraal in de regio van het Pajottenland en de Zen- nevallei. Een biersoort dat de voorbije decenia misschien wat in de vergetenheid raakte maar sinds enkele jaren opnieuw serieus aan populariteit wint.

Mede dankzij een nieuwe generatie van stekers zoals Senne Eylenbosch (28) en Vincent Alluin (31) die vanuit hun ambachtelijke stekerij op de Sollenberg in Huizingen de lambiek bieren nieuw leven inblazen met hun brouwerij Boerenerf.

Boerenerf bestaat ondertussen vier jaar en groeide uit tot een bloeiend bedrijf. De ambachtelijke stekerij blinkt uit in de kunst van fermenteren en mengen, geworteld in tradities zoals spontane fermentatie en rijping op vat.

“Via een hands-on aanpak en samenwerking met lokale boeren weerspiegelt elke drank die bij Boerenerf wordt gemaakt, onze toewijding en passie, ervoor zorgend dat elke slok een meester- werk is geïnspireerd door eeuwenoude technieken.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »