Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Marc Snoeck trekt de Vooruit-lijst in Halle

Marc Snoeck trekt de Vooruit-lijst in Halle

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Marc Snoeck trekt de Vooruit-lijst in Halle

Burgemeester Marc Snoeck wordt de lijsttrekker voor Vooruit in Halle bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024.

“Daarmee kiezen we voor vertrouwen, ervaring, expertise, standvastigheid, voor een mens onder de mensen”, zegt voorzitter Bertrand Demiddeleer. “We zijn dan ook zeer vereerd en heel erg blij dat Marc dit nog eens wil doen en we geloven dat de mensen ook beseffen wat voor goeds hij en de ploeg de voorbije jaren heeft gedaan voor de stad. Zoals de opening van het recyclagepark waarbij vooral de nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid. Of de aankoop van twee huizen op het Possozplein omdat dit naar de toekomst toe mogelijkheden schept om onze culturele infrastructuur fors te verbeteren. Maar ook op sociaal vlak en zoveel meer. En dat net in een zeer moeilijke periode vol crisissen.”

Marc Snoeck zit sinds 1982 in de politiek, eerst als OCMW-raadslid, dan 24 jaar als fractieleider in de oppositie, in 2013 werd hij schepen en sinds 2019 is hij burgemeester.

“Zonder een hart voor de mensen en een luisterend oor kan men geen beleid voeren.” zegt Snoeck. “Betrokken zijn bij hetgeen er leeft onder het volk; niet vanuit een ivoren toren, maar dichtbij de mensen en het verenigingsleven.  Maar ook inzet, gedrevenheid en volharding zijn noodzakelijke voorwaarden. Ik ben graag en veel onder de mensen en  hou van het verenigingsleven.”

De huidige burgemeester gaat dan ook  voor een nieuwe ambtstermijn.

“De voorbije jaren is een zeer bijzondere periode geweest, met de coronacrisis, de organisatie van de vaccinatie voor heel de Zennevallei, de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne en tenslotte de energiecrisis.  Ik kan echter iedereen recht in de ogen kijken.  Als burgemeester heb ik steeds mijn verantwoordelijkheid genomen.  Ook al waren de beslissingen soms minder prettig.” zegt Marc Snoeck.

Ondanks deze vrij turbulente periode is men bij Vooruit globaal genomen toch bijzonder tevreden over tal van nieuwe initiatieven en realisaties die de voorbije periode samen met de meerderheid tot stand werden gebracht. 
“Is het werk af?  Zeker en vast niet! Er liggen nog tal van uitdagingen te wachten. Maar het palmares en het gepresteerde werk mag zeker gezien worden. Dit is natuurlijk het werk van een ploeg.  En dat geldt ook voor de verkiezingen. Ik ben geen kopman, waarbij de hele ploeg in dienst van die kopman moet rijden, ik ben een teamspeler en geef mee de richting aan.” aldus Marc Snoeck.

De ploeg hangt echt goed aan elkaar en dus zullen alle huidige mandatarissen die deze legislatuur gestart zijn, ook opnieuw kandidaat zijn.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant

Wivina Zomert

Op zaterdag 24 augustus 2024 organiseert Parkresidentie Wivina hun eerste editie van ‘Wivina Zomert!’ Dit evenement gaat door in het Wivina Park te Groot-Bijgaarden tussen 10u en 17u

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be