Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Motie om nabije geldautomaten in Pepingen te waarborgen

Motie om nabije geldautomaten in Pepingen te waarborgen

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Motie om nabije geldautomaten in Pepingen te waarborgen

Motie om toegankelijke en nabije geldautomaten in Pepingen te waarborgen.

Op de gemeenteraad van 19 december 2023 stond een agenda waarin de gemeente haar bezorgdheid uitdrukte over de nabijheid van bankautomaten.

De vier grootbanken in België hebben het Batopinproject opgestart. Batopin is een samenwerkingsverband om tegen 2025 een efficiënt netwerk op te richten van cashpunten waarbij elke burger minstens 1 bancontact moet hebben in een straal van 5 km. De banken sluiten hun kantoren echter sneller dan dat ze cashpunten openen. Intussen bouwen de verschillende grootbanken verder hun kantorennetwerk af en halveerde het aanbod aan bankautomaten zich in de laatste 8 jaar.
In Pepingen blijft er momenteel slechts één bankautomaat over en dienen mensen zich ofwel naar Halle ofwel naar Gooik te verplaatsen.

De cd&v-fractie vroeg om dit agendapunt specifieker te maken om er zeker van te zijn dat er
minstens 1 bankautomaat zou beschikbaar blijven in Pepingen en diende daarom een amendement in op dit agendapunt met de volgende formulering: “De gemeenteraad vraagt specifiek aan de Belfius, als bank van de Belgische federale overheid, om de huidige geldautomaat in Pepingen te behouden en zeker tot het moment dat er een cashpunt uit het samenwerkingsverband Batopin in Pepingen geïnstalleerd wordt.”

Op 5 maart ontving de gemeente een schrijven waarin Belfius bevestigt dat de bankautomaat Belfius in Pepingen openblijft tot er in Pepingen een cash-punt Batopin geïnstalleerd is.
De cd&v-fractie dankt het bestuur om deze specifieke vraag dan ook over te maken aan Belfius.
Bedankt ook aan Belfius voor de inspanning de bankautomaat in Pepingen beschikbaar blijft.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »