Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Onderhoud bruggen knooppunt Groot-Bijgaarden

Onderhoud bruggen knooppunt Groot-Bijgaarden

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Onderhoud bruggen knooppunt Groot-Bijgaarden

Vanaf vrijdagavond 6 oktober: Lus vanuit binnenring (R0) Halle naar E40 richting Gent, 3 volledige weekends en twee weken ’s nachts afgesloten

Op 10 september rondde het Agentschap Wegen en Verkeer de onderhoudswerken aan de eerste brug van de Brusselse ring (R0) in Groot-Bijgaarden af. Vanaf vrijdagavond (22u) 6 oktober wordt de tweede brug voor het verkeer dat via de binnenring vanuit Halle komt en de E40 richting Gent neemt, aangepakt. Tijdens 3 volledige weekends (overdag en ‘s nachts) en door de week (enkel ’s nachts) zal deze lus volledig afgesloten zijn. Het verkeer volgt een korte omleiding via het op- en afrittencomplex van Asse. De werken duren volgens de huidige planning 2 weken.

“De onderhoudswerken verhogen het rijcomfort op de brug gevoelig. Wegen en Verkeer vernieuwt de voegen en brengt een nieuwe laag asfalt aan”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Als alles volgens planning verloopt zijn de werken op zondagavond 22 oktober om 22.00 uur klaar.

Afsluiting lus vanuit Halle richting Gent

Na de werken aan de brug van de Brusselse ring over de E40, volgt nu de brug voor het verkeer dat via de binnenring vanuit Halle naar de E40 richting Gent en Oostende rijdt. De werken starten op vrijdagavond 6 oktober en duren tot en met maandagochtend 23 oktober. In deze periode wordt er tijdens de drie opeenvolgende weekends zowel overdag als ’s nachts gewerkt, namelijk van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 5.00 uur. Op weekdagen werkt de aannemer enkel ’s nachts, van 22.00 uur tot 05.00 uur, zodat er overdag geen hinder is voor het verkeer.   

Omleiding via Asse

Verkeer dat via de Brusselse binnenring vanuit Halle naar de E40 richting Gent en Oostende wil, volgt tijdens de afsluitingen een korte omleiding via Asse. Daar kan het verkeer een keerbeweging maken aan het op- en afrittencomplex (nr. 10) en via de E19 de afrit naar de E40 richting Gent en Oostende nemen.

Actuele informatie is terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/dilbeek

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »