Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Ontmoet lokale werkgevers op de jobbeurs in Halle

Ontmoet lokale werkgevers op de jobbeurs in Halle

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Ontmoet lokale werkgevers op de jobbeurs in Halle

Op dinsdag 7 mei organiseert VDAB, samen met de lokale besturen van Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw en Lennik, een regionale jobbeurs voor de regio Zuidwest Rand. De beurs vindt plaats in cc ‘t Vondel in Halle van 9.30 tot 13 uur. Deze beurs biedt werkgevers de gelegenheid om hun openstaande vacatures in de regio te promoten en om potentiële kandidaten te ontmoeten die interesse hebben in hun beschikbare functies.

De voorbije 12 maanden ontving VDAB voor de stad Halle en de gemeenten Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Lennik 2.445 vacatures. Dat is 18.6% minder vacatures in vergelijking met een topperiode, waarbij er heel veel vacatures gepubliceerd werden in de periode na de coronacrisis.

Toch blijft de krapte op de arbeidsmarkt hard voelbaar. Ook in deze regio raken de meeste vacatures maar moeilijk ingevuld. In maart 2024 zijn er 597 vacatures waarvoor men (nog) geen geschikte kandidaat vond. De meeste vacatures zijn voor schoonmakers bij mensen thuis, analisten ontwikkelaars ICT en residentieel elektrotechnisch installateurs. Vooral de knelpuntberoepen zijn prominent aanwezig in de lijst van openstaande vacatures.

Johan Viaene, provinciaal directeur VDAB: “De vraag naar arbeidskrachten in Halle en omgeving is nog steeds erg groot in een ‘krappe’ arbeidsmarkt. Er zijn gemiddeld minder dan 3 werkzoekenden beschikbaar per openstaande vacature. Met deze lokale jobbeurs, die we samen met de lokale besturen van de regio organiseren, ondersteunen we het matchingsproces tussen de lokale werkgevers en potentiële werknemers. Het scala aan vacatures is divers, met tal van carrièrekansen voor verschillende profielen. De jobbeurs richt zich op zowel werkzoekenden als mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.”

Valérie Detobel, regisseur sociale economie Zuidwest Rand: “Als lokale besturen helpen we graag mee om werkzoekenden te ondersteunen bij hun zoektocht naar werk en werkgevers te helpen bij het vinden van geschikte kandidaten. Tijdens de jobbeurs kunnen werkgevers uit de regio er hun openstaande vacatures bekendmaken en kennismaken met potentiële werknemers. Werkzoekenden krijgen de kans om onmiddellijk te beoordelen of een bepaalde job bij hen past. Daarnaast kunnen ze bij VDAB ook informatie inwinnen over relevante opleidingsmogelijkheden.”

Dinsdag stellen 29 bedrijven hun vacatures voor tijdens de jobbeurs. Bemiddelaars van VDAB zijn aanwezig om vragen over werkgelegenheid, openstaande functies en opleidingsmogelijkheden te beantwoorden. Werkzoekenden die advies nodig hebben over hun cv of sollicitatietips willen ontvangen, kunnen contact opnemen met de e-coaches van VDAB. Ze kunnen hun cv vooraf mailen naar jobbeurs@vdab.be en feedback ontvangen voordat de jobbeurs plaatsvindt. Iedereen is van harte welkom om de beurs te bezoeken, inschrijven is niet vereist.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »