Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

RadioRand draait op 20 april op vinyl

RadioRand draait op 20 april op vinyl

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

RadioRand draait op 20 april op vinyl
RadioRand, sinds oktober 2021 “de klank van het Pajottenland”, draait op zaterdag 20 april honderd tracks vanop vinyl. Die dag zendt de radio de tweede editie van de Album 100 uit, een lijst met ‘classic albums’.
 
Op 1 april vorig jaar werd onder de noemer ‘April Vinyl’ deze lijst voor het eerst uitgezonden. Fleetwood Mac wist toen de top 100 aan te voeren met hun legendarische LP “Rumors”. Michael Jackson werd verdienstelijk tweede met het al even iconische “Thriller”, Dire Straits vervolledigden de top-3 met “Brothers in arms”.
 
Nu vinyl opnieuw hip is, verschijnen ook nieuwe albums haast allemaal op plaat en dus kregen artiesten als Adele, Harry Styles en Stromae ook een plaats in die eerste lijst. Ook dit jaar zullen recente platen hun plaatsje opeisen.
 
De uitzending valt niet toevallig samen met Record Store Day, de ‘feestdag’ van de onafhankelijke platenzaken wereldwijd. De Rand Album 100 loopt in samenwerking met platenzaak MyGeneration in Halle. Uitbater Steven zal af en toe in onze uitzending opduiken.
 
Benieuwd welke LP’s dit jaar in de Album 100 staan en welke schijf de nummer 1 haalt? Luister dan zeker op zaterdag 20 april vanaf 10 uur naar RadioRand via FM 103.9 (Lennik-Gooik), 105.9 (Dilbeek-St-P-Leeuw) of 106.4 (Asse-Zellik), via DAB+ of wereldwijd op www.radiorand.be/live 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Expo's in Westrand
Dilbeek

Expo’s in Westrand

Westrand mocht dit seizoen 50 kaarsen uitblazen. Dat feestelijk, cultureel jaar wordt afgesloten in stijl met maar liefst 3 expo’s en een prachtige installatie die de vlucht naar de toekomst symboliseert.

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »