Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Start fase 2 werken op Ninoofsesteenweg (N28) aan kruispunt met Eikstraat

Start fase 2 werken op Ninoofsesteenweg (N28) aan kruispunt met Eikstraat

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Start fase 2 werken op Ninoofsesteenweg (N28) aan kruispunt met Eikstraat

Sinds 12 februari 2024 voert Wegen en Verkeer aanpassingen uit op de Ninoofsesteenweg aan het kruispunt met de Eikstraat en aan de bushalte ‘Pepingen Termeeren’. Op vrijdag 28 maart start fase 2 van de werken en verplaatst de werf naar de weghelft richting Halle. De Eikstraat is afgesloten voor autoverkeer. Vanaf maandag 15 april is op de Grote Baan enkel eenrichtingsverkeer richting Beert toegelaten. De werken duren nog tot begin mei.

 

Eikstraat afgesloten en eenrichtingsverkeer Grote Baan

Door de fasewissel is de Eikstraat volledig afgesloten voor autoverkeer. Enkel schoolbussen en bussen van De Lijn in de richting van Beert mogen de straat inrijden. Na de paasvakantie, vanaf maandag 15 april, verandert ook de verkeerssituatie op de Grote Baan. Gemotoriseerd verkeer kan er dan enkel nog richting Beert rijden, fietsers mogen wel in beide richtingen blijven rijden. De Ninoofsesteenweg blijft ook in deze fase steeds open voor doorgaand verkeer, dat via tijdelijke verkeerslichten beurtelings langs de werfzone kan rijden. De omleidingen gelden daarom enkel voor lokaal verkeer en fietsers. Net buiten de werfzone zijn tijdelijke bushaltes voorzien door De Lijn.

 

Veilig oversteken aan de Eikstraat

Wegen en Verkeer plaatst nieuwe oversteekplaatsen aan de Eikstraat. Voetgangers en fietsers steken er in de toekomst in twee stappen over via middeneilanden, wat de veiligheid sterk verhoogt. De oversteekplaatsen sluiten ook aan op de nieuwe fietspaden in de Eikstraat die de gemeente Pepingen zal aanleggen. Hiervoor versmalt het agentschap de straat en wordt ook een nieuwe laag asfalt aangelegd. Tegelijk wordt de bushalte ‘Pepingen Termeeren’ in beide richtingen verplaatst en heraangelegd met verhoogde busperrons. Deze locatie wordt ook omgevormd tot een Hoppinpunt met een Hoppinzuil, bushokje en fietsenstalling. Het nieuwe betonnen fietspad langs de Ninoofsesteenweg is al aangelegd en sinds woensdag 28 februari in gebruik voor doorgaand fietsverkeer.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant