Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Twee nieuwe gemeenteraadsleden voor N-VA Gooik

Twee nieuwe gemeenteraadsleden voor N-VA Gooik

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Twee nieuwe gemeenteraadsleden voor N-VA Gooik

Op de gemeenteraad van Gooik legden Bruno François en Geert De Slachmuylder (beiden N-VA) dinsdag de eed af als gemeenteraadslid, ter vervanging van Ellen Mathieu en Steve Dehandschutter. Mathieu verlaat de gemeenteraad omdat ze verhuist naar een andere gemeente, Dehandschutter gaf zijn ontslag om persoonlijke redenen. 

“We willen Steve Dehandschutter en Ellen Mathieu bedanken voor hun jarenlange inzet voor de partij”, vertelt Jason Broodcoorens, gemeenteraadslid en voorzitter van de lokale N-VA. “Hun vertrek uit de gemeenteraad is een verlies voor onze afdeling, maar we zijn dankbaar dat we op hun steun kunnen blijven rekenen.” Steve Dehandschutter wordt als fractieleider vervangen door Philippe De Cock.

Wie zijn Bruno en Geert?

Bruno François is advocaat en woont in Oetingen. Als een van de oprichters van de lokale N-VA afdeling heeft Bruno veel ervaring in de Gooikse politiek. In 2012 werd François al eens rechtstreeks verkozen in de gemeenteraad. “Ik zal mij, voor het laatste jaar van de legislatuur in wat waarschijnlijk de laatste afzonderlijke Gooikse gemeenteraad wordt, dan ook voor de volle 100% inzetten.”  

Geert De Slachmuylder is vooral bekend als horeca-uitbater van Baar28 in het centrum van Gooik. Als zelfstandige in de Gooikse dorpskern draagt hij lokaal ondernemerschap een warm hart toe en wil hij zich inzetten voor de leefbaarheid van de centra. Daarnaast zal hij voor N-VA de sport-dossiers opvolgen. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor
Pajottenland

Groen Pajottenland schuift 3 kandidaten naar voor

Tijdens de verkiezingen op 9 juni 2024 zijn Alwin Loeckx uit Gooik en Hendrik Schoukens uit Lennik kandidaten voor Groen, op de 5de plaats voor het Vlaams parlement en de 12de plaats voor het Europees parlement. Veerle Leroy uit Beersel is kandidaat op de 2de plaats voor het federaal parlement en wil zich vanuit de nabije Zennevallei inzetten voor het Pajottenland, zoals ze dat vroeger al gedaan heeft als voormalig schepen van o.a. leefmilieu.

Lees meer »
Hyacint-je-mee?
Pajottenland

Hyacint-je-mee?

De Natuurpuntafdelingen uit de regio Pajottenland & Zennevallei willen dit voorjaar zoveel mogelijk waarnemingen van boshyacinten (wilde hyacinten) verzamelen

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »