Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Voorlees- en Knutselmoment

Voorlees- en Knutselmoment

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Voorlees- en Knutselmoment

Op woensdag 22 november organiseren alle bibliotheken in de regio een voorleesfeestje en knutselactiviteit met je nieuwe knuffelbare voorleesbuddy

De Voorleesweek is terug! In deze speciale week nodigen wij iedereen uit om de magie van het voorlezen te omarmen en zich te verbinden met de kracht van woorden en verhalen. Dit jaar draait alles om de vraag: “Word jij mijn voorleesbuddy?”

Waarom een voorleesbuddy?
Voorlezen is niet alleen leuk, het heeft ook talloze voordelen voor zowel kinderen als volwassenen. Het versterkt de taalontwikkeling, stimuleert de verbeelding en creëert een sterke band tussen voorlezers en luisteraars. Dat is waarom we de nadruk leggen op het idee van de voorleesbuddy dit jaar. Een voorleesbuddy kan een vriend, ouder, grootouder, leraar, of zelfs een knuffelbare metgezel zijn.

Om deze speciale week te vieren, organiseren alle bibliotheken in de regio voorleesfeestjes voor alle kinderen. Ze kunnen genieten van spannende verhalen voorgelezen door enthousiaste vrijwilligers. Er is en elke bibliotheek ook  een knutselactiviteiten gepland waarbij je je eigen knuffelbare voorleesbuddy kunt maken.

Knutsel je eigen knuffelbare voorleesbuddy
Heb je ooit gedroomd van het creëren van je eigen knuffelbare voorleesmaatje? Dit is je kans! Kom tijdens de Voorleesweek op woensdag 22 november naar de bibliotheek en ontwerp je eigen knuffelbare voorleesbuddy. We zorgen voor alle benodigde materialen en begeleiding, zodat je een unieke metgezel kunt maken om mee te knuffelen terwijl je verhalen deelt.

Word een voorleesbuddy
We moedigen iedereen aan om deze Voorleesweek te overwegen om een voorleesbuddy te worden. Of je nu een vriend, ouder, grootouder, leerkracht, of gewoon een liefhebber van verhalen bent, jouw bijdrage is van onschatbare waarde. Samen kunnen we de liefde voor lezen en verhalen verspreiden.

Dus, wat zeg je? Word jij mijn voorleesbuddy? Laten we samen de magie van verhalen ontdekken tijdens de Voorleesweek 2023. We hopen je te zien in onze bibliotheken in de regio om samen te lezen, knutselen en plezier te hebben.

Voor meer informatie over de Voorleesweek-evenementen in jouw lokale bibliotheek, bezoek de website van jouw bib.

Volgende Bibliotheken nemen deel :

Ternat, Gooik, Affligem, Roosdaal, Liedekerke, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode, Dilbeek, Galmaarden, Beersel, Linkebeek, Pepingen, Lennik, Herne.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant