Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Watergroep start met dringende werken aan de watertoevoerleiding Ternat – Roosdaal – Lennik

Watergroep start met dringende werken aan de watertoevoerleiding Ternat – Roosdaal – Lennik

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Watergroep start met dringende werken aan de watertoevoerleiding Ternat – Roosdaal – Lennik

De Watergroep, verantwoordelijk voor de drinkwatervoorziening in Lennik, start op 15 mei 2024 met dringende werken aan de toevoerleiding die door Ternat, Roosdaal en Lennik loopt. Betrokken bewoners kregen afgelopen week een bewonersbrief in de bus en zijn vanavond om 19 uur uitgenodigd voor een infovergadering in Zonnelied waar De Watergroep het project zal toelichten en meer info zal verschaffen over de verschillende fases.

 

De werken worden uitgevoerd door Litran, een gespecialiseerd aannemer en zullen, als de weersomstandigheden mee zitten, vermoedelijk een jaar duren voor het volledige traject.

Hierbij alvast de beknopte info met betrekking tot de uitvoering:

  • In fase 1, die start op 15 mei, voert De Watergroep een gestuurde boring uit en leggen ze een distributieleiding aan op de kruising met de Ninoofsesteenweg. Op de Ninoofsesteenweg zelf verwachten ze geen hinder. De Luitenant Jacopsstraat ten noorden van de Ninoofsesteenweg wordt afgesloten voor het verkeer tot aan de Panormastraat. De Luitenant Jacopsstraat ten zuiden van de Ninoofsesteenweg wordt afgesloten voor het verkeer tot aan de Carnaalstraat. Bewoners zullen buiten de werkuren hun woning kunnen bereiken. Deze fase zal ongeveer 20 werkdagen
  • In fase 2 werken ze in de Luitenant Jacopsstraat (ten zuiden van de Ninoofsesteenweg) en de Molenstraat. De rijweg wordt dan afgesloten voor het verkeer. Deze fase zal ongeveer 50 werkdagen duren.
  • In fase 3 leggen ze de toevoerleiding aan in de Luitenant Jacopsstraat (ten noorden van de Ninoofsesteenweg). De rijweg wordt afgesloten voor het verkeer. Deze fase zal ongeveer 40 werkdagen in beslag nemen.
  • In fase 4 staat de Rotstraat op de planning. De rijweg wordt afgesloten voor het verkeer. Deze fase zal ongeveer 30 werkdagen duren.
  • In fase 5 werken ze in de Eikauterstraat. Ook daar zal er geen verkeer mogelijk zijn. Deze fase zal ongeveer 50 werkdagen duren.

De meest recente informatie over deze werken is na te lezen op de website van De Watergroep: www.dewatergroep.be > storingen en werken > postcode: 1750 (voorbeeld voor Lennik)

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Expo's in Westrand
Dilbeek

Expo’s in Westrand

Westrand mocht dit seizoen 50 kaarsen uitblazen. Dat feestelijk, cultureel jaar wordt afgesloten in stijl met maar liefst 3 expo’s en een prachtige installatie die de vlucht naar de toekomst symboliseert.

Lees meer »
De geboorte van Lets Digo
Oost-Vlaanderen

De geboorte van Lets Digo

Letsen is diensten en goederen uitwisselen, zonder dat er geld voor nodig is.
Sociaal, duurzaam, héél eenvoudig en door de overheid erkend!

Lees meer »