Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Dag van de Zorg in MPC Sint-Franciscus

Dag van de Zorg in MPC Sint-Franciscus

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Dag van de Zorg in MPC Sint-Franciscus

Ontdek de Geïntegreerde Werking van het MPC Sint-Franciscus tijdens Dag van de Zorg

Het MPC Sint-Franciscus, pionier op het gebied van Geïntegreerde Werking (GIW), nodigt het publiek uit voor een opendeur- en belevingsdag op 17 maart 2024, van 13u00 tot 17u00. Op de centrale campus openen 3 initiatieven de deuren: ‘t Wijland, De Luwte en de Kleuterwerking. Vervoer naar het vierde initiatief – Het Hoekhuis in Vlezenbeek – wordt verzekerd met een shuttlebus vanuit Roosdaal.

De GIW is opgericht vanuit het geloof dat elk kind recht heeft op onderwijs, ook kinderen met een matige tot zware verstandelijke beperking. Daarom sloegen de Scholen Sint-Franciscus voor Buitengewoon Onderwijs en het Medisch Pedagogisch Centrum de handen ineen, en brengen ze een inclusief aanbod voor kinderen en jongeren met diverse behoeften.

Betrekken van alle belangrijke partners
De nadruk ligt op nauwe communicatie en betrokkenheid van alle partners:  ouders, leerkrachten, begeleiders, therapeuten en artsen. Samen streven ze naar een kwalitatief hoogstaand programma dat afgestemd is op de behoeften van elk kind.

Een diverse doelgroep in een inclusieve omgeving
De GIW richt zich op een diverse groep leerlingen, waaronder kleuters met een matige tot ernstige verstandelijke beperking, kinderen en jongeren met een ernstig meervoudige beperking en eventuele bijkomende medische problematiek, en kinderen en jongeren met ernstige gedrags- en/of emotionele problemen in combinatie met een ernstige of diep verstandelijke beperking.

Toegewijd team van professionals
De werking wordt ondersteund door een team van toegewijde professionals, die de leerlingen gedurende het hele jaar begeleiden, inclusief tijdens de schoolvakanties. Daarnaast biedt het MPC Sint-Franciscus 24/7 kortverblijf aan in De Luwte, voor meisjes en jongens met een verstandelijke beperking in combinatie met (neuro)motorische beperking.

Meer informatie over Dag van de Zorg
We voorzien een belevingsparcours en kinderanimatie in elke vestiging, tussen 13u en 17u.
Kom een kijkje nemen op Dag van de Zorg en bezoek onze websites https://mpc-sintfranciscus.be/dag-van-de-zorg/ en https://giw.sintfranciscus.be.  
Adressen:         Wijland / De Luwte / Kleuterwerking – Lostraat 175 – 1760 Roosdaal
                           Het Hoekhuis – Inkendaalstraat 2 – 1602 Vlezenbeek

Over het MPC
Het MPC Sint-Franciscus profileert zich in Vlaanderen en Brussel  als dienstverleningscentrum ten aanzien van minderjarige en volwassen personen met een verstandelijke beperking.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Boekvoorstelling ‘Galmend Roosdaal’
Roosdaal

Boekvoorstelling ‘Galmend Roosdaal’

Op donderdag 18 april slaat Rausa twee vliegen in één klap: zij presenteren een prachtig lees-kijk- en luisterboek over de Roosdaalse klokken én ze stellen de brochure van de Erfgoeddag, met als thema ‘Thuis’, voor.

Lees meer »
Buitenschoolse opvang en activiteiten
Roosdaal

Buitenschoolse opvang en activiteiten

Op dit moment zijn de betrokken gemeentediensten (Onderwijs, Huis van het Kind, Welzijn, Cultuur, Jeugd, Sport, Sociaal huis, …) aan de slag met het project Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA).

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant

Resultaten Energiebesparende maatregelen 2023

Naar aanleiding van de energieprijzen, die o.w.v. de oorlog in Oekraïne fenomenaal de hoogte ingingen in de zomer van 2022, stevende gemeentebestuur Lennik af op een energiefactuur die van 271.000 euro naar 1.015.000 euro zou stijgen.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren