Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Inbraken van de afgelopen tijd in Roosdaal

Inbraken van de afgelopen tijd in Roosdaal

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De afgelopen tien dagen zijn er op zo’n twintig verschillende loca􏰀es inbraken gepleegd of pogingen tot inbraak gedaan. Het gemeentebestuur werkt nauw samen met de politiezone TARL om deze inbraken een halt toe te roepen en de daders te vatten.

 

Hoe?

 • De interventie- en rechercheploegen zijn actief in het getroffen gebied, ook ‘s avonds en ‘s nachts.
 • Op strategische locaties zijn veiligheidscamera’s geïnstalleerd om beeldmateriaal te verzamelen, dat kan helpen bij het identificeren van de daders.
 • Nuttige informatie over inbraakpreventie is beschikbaar op de website www.roosdaal.be/inbraakpreventie.
 • De politie verstrekt informatie over de werking van Buurt Informatie Netwerken (BIN) aan geïnteresseerden. Het lokaal bestuur ondersteunt de oprichting van een BIN, zowel logistiek als financieel. Zij doen een warme oproep aan de inwoners om dit mee op te bouwen.
 • Je kan gratis en vrijblijvend advies krijgen van een diefstalpreventie-adviseur door een aanvraag in te dienen via www.tarl.be, onder de rubriek “Preventie”. Je kan ook het bezoek van de wijkagent aanvragen via telefoon op het nummer 054 89 13 70 of per mail naar pz.tarl.wijk.roosdaal@police.belgium.eu.
 • Met de buurgemeenten en FLUVIUS wordt onderzocht of de straatverlichting ‘s nachts kan blijven branden. Onderzoek wijst uit dat meer dan 90% van de inbraken niet gebeurt wanneer de straatverlichting uit is. Inbrekers vallen namelijk meer op in het donker.

 

Er wordt gevraagd aan de inwoners om zeer alert te blijven en ramen en deuren goed af te sluiten. Als je verdachte handelingen of personen opmerkt, aarzel dan niet om onmiddellijk de hulpdiensten te bellen op het nummer 101 (NIET via het nummer van de wijkpolitie).

Elke tip kan belangrijk zijn in het oplossen van deze zaak!

In dit opzicht kan het doorgeven van nummerplaten van voertuigen die zich verdacht gedragen, ook van belang zijn.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Markt van de Smaak in Roosdaal
Roosdaal

Markt van de Smaak in Roosdaal

Op zondag 26 mei organiseren de provincie Vlaams-Brabant, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, de gemeente Roosdaal en LEADER Pajottenland een nieuwe editie van Markt van de Smaak, deze keer in Roosdaal.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Inhuldiging van het In Memoriampark
Roosdaal

Inhuldiging van het In Memoriampark

Tijdens de inhuldiging van het park op 27 april zullen voor de eerste keer de boomschijven, met de namen van de overledenen in 2023, geplaatst worden. Familie en vrienden van de overledenen zijn van harte uitgenodigd.

Lees meer »
Buitenschoolse opvang en activiteiten
Roosdaal

Buitenschoolse opvang en activiteiten

Op dit moment zijn de betrokken gemeentediensten (Onderwijs, Huis van het Kind, Welzijn, Cultuur, Jeugd, Sport, Sociaal huis, …) aan de slag met het project Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA).

Lees meer »
Uitnodiging voor Kinderspel 2024
Liedekerke

Uitnodiging voor Kinderspel 2024

Op zondag 5 mei nodigen we alle families met kinderen van 0 tot 6 jaar uit voor Kinderspel! In het kader van de Week van de Opvoeding organiseert ook Liedekerke gezinsvriendelijke activiteiten.

Lees meer »
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren