Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Inhuldiging van het In Memoriampark

Inhuldiging van het In Memoriampark

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Inhuldiging van het In Memoriampark

In het voorjaar van 2021 ging de voltallige Roosdaalse gemeenteraad in op een voorstel van raadslid Dirk Evenepoel om een “In Memoriambos” in te richten.

Naar analogie van een geboortebos, waarbij een boom wordt geplant ter gelegenheid van een geboorte, zouden in dit bos bomen geplant worden ter nagedachtenis van de overleden dorpsbewoners. Hierdoor zou op termijn een bos ontstaan dat zowel een ecologische functie vervult als een tastbare herinnering vormt aan overleden dierbaren.

Schepen Emmanuel de Béthune zette zijn schouders onder dit project en in samenspraak met de milieudienst werd beslist om, omwille van praktische redenen, geen bos maar een park in te richten.

Voor de begroetingsruimte aan het kerkhof in de Lostraat werd een serene plek gecreëerd door de aanplant van verschillende bomen en hagen, de aanleg van groene waterdoorlatende paden, waar het rustig vertoeven wordt op de banken langs het pad.

Jaarlijks zullen hier in de lente boomschijven in de bomen worden opgehangen waarop de voornamen gegraveerd worden van de overledenen van het voorgaande jaar. Dit zijn niet alleen de overledenen die in Roosdaal woonden maar ook deze die een sterke band hadden met onze gemeente.

Tijdens de inhuldiging van het park op 27 april zullen voor de eerste keer deze boomschijven, met de namen van de overledenen in 2023, geplaatst worden. Familie en vrienden van de overledenen zijn van harte uitgenodigd om samen met ons dit herdenkingsmoment bij te wonen, waarbij we samenkomen om herinneringen te delen en steun te bieden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Roosdaal opent sterrenregister
Roosdaal

Roosdaal opent sterrenregister

Om ouders van sterrenkindjes, stilgeboren voor de duurtijd van 140 dagen zwangerschap, een hart onder de riem te steken, opent het lokaal bestuur Roosdaal een sterrenregister.

Lees meer »
Boekvoorstelling ‘Galmend Roosdaal’
Roosdaal

Boekvoorstelling ‘Galmend Roosdaal’

Op donderdag 18 april slaat Rausa twee vliegen in één klap: zij presenteren een prachtig lees-kijk- en luisterboek over de Roosdaalse klokken én ze stellen de brochure van de Erfgoeddag, met als thema ‘Thuis’, voor.

Lees meer »
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren