Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Inhuldiging boekenruilkastjes Sint-Lievens-Houtem

Inhuldiging boekenruilkastjes Sint-Lievens-Houtem

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Inhuldiging boekenruilkastjes Sint-Lievens-Houtem
Woensdag 10 januari werden vier prachtige boekenruilkastjes ingehuldigd. De gemeente schonk in het kader van 100 jaar bib blanco boekenruilkastjes aan de vier Houtemse scholen.

De vier boekenruilkastjes werden ingehuldigd door schepen Arno Ponnet, bevoegd voor jeugd en schepen Jo Vermeulen, bevoegd voor onderwijs.

Klim-Op Bavegem, GBS De Zonnevlier, Sint-Lievensinstituut en Basisschool Hofkouter hebben hun leerlingen creatieve vrijheid gegeven om de kastjes te versieren en te vullen met ruilboeken.

Sommige kastjes zijn al in gebruik, andere zijn binnenkort klaar om aan de gevel te zetten, zodat alle inwoners hier gebruik van maken.

De gemeente dankt de leerkrachten en de enthousiaste kinderen om dit project te ondersteunen. Zo komt de bib een beetje buiten haar fabrieksmuren!

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem foto: copyricht Stad Aalst
Aalst

Eerste gedenkboom ingehuldigd in Baardegem

Wanneer de as van een overledene wordt uitgestrooid, of wanneer een graf verdwijnt, zijn nabestaanden vaak op zoek naar een plek waar ze terechtkunnen om naartoe te gaan en om herinneringen op te halen. Daarom huldigde de Stad Aalst op zaterdag 20 april de eerste gedenkboom in op de begraafplaats van Baardegem.

Lees meer »
Voel je thuis op Erfgoeddag
Oost-Vlaanderen

Voel je thuis op Erfgoeddag

Op zondag 21 april is het opnieuw Erfgoeddag. Die dag staat dit jaar in het teken van ‘thuis’. Wat dat in Oost-Vlaanderen inhoudt, kan je ontdekken op de provinciale locaties Scheepswerven Baasrode, Archeocentrum Velzeke en Huysmanhoeve Eeklo.

Lees meer »