Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Inhuldiging voertuigen Brandweer Sint-Lievens-Houtem

Inhuldiging voertuigen Brandweer Sint-Lievens-Houtem

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Inhuldiging voertuigen Brandweer Sint-Lievens-Houtem

Zondag 21 januari vond de inhuldiging plaats van twee nieuwe voertuigen voor de brandweer van Sint-Lievens-Houtem. De sleutels werden officieel overhandigd aan Kapt. Hans De Vijlder, de verantwoordelijke van de brandweerpost Sint-Lievens-Houtem. Het gaat over enerzijds een signalisatievoertuig en anderzijds een logistiek voertuig.

Het signalisatievoertuig, bedoeld voor interventies op snelwegen en drukke wegen, biedt een doeltreffende manier om de manschappen af te schermen en het verkeer te waarschuwen. Het logistiek voertuig is uitgerust met diverse materialen om adequaat te reageren op noodsituaties zoals wateroverlast, stormschade of verontreinigingen. Jo Vermeulen, waarnemend burgemeester, benadrukt het belang van deze uitbreiding: ‘De introductie van deze twee voertuigen in ons brandweerwagenpark betekent een significante versterking van zowel de veiligheidsnormen als de operationele capaciteit van onze brandweermannen, waardoor we nog doeltreffender en efficiënter kunnen optreden in noodsituaties’.

Bouw nieuwe kazerne

‘We zijn zeer dankbaar voor de steun vanuit de brandweerzone, maar ook voor de steun en appreciatie die we ervaren vanuit het gemeentebestuur en de inwoners van Sint-Lievens-Houtem’ zegt Lt. Hans De Vijlder. De brandweerpost kijkt reikhalzend uit naar de bouw van de nieuwe kazerne die normaliter dit jaar zou moeten starten.

‘De omgevingsvergunning voor de bouw van de nieuwe kazerne is goedgekeurd en de aanbesteding wordt nu opgestart. We hebben er lang op moeten wachten, maar onze brandweermannen krijgen de moderne kazerne die ze verdienen én nodig hebben om hun essentiële taken op een volwaardige manier te kunnen uitvoeren. We zijn ook nog op zoek naar acht bijkomende vrijwilligers om ons korps te versterken. Kandidaten kunnen zich melden via de website van onze brandweerzone’ zegt burgemeester Tim De Knyf. 

8 bijkomende vrijwilligers

De uiterste datum waarop de kandidaatstelling kan ingediend worden, is dinsdag 16 april 2024. De brandweerpost verwelkomt enthousiaste individuen die de gemeenschap willen dienen en zich willen aansluiten bij het team van toegewijde hulpverleners.

Info voor de bevolking:

https://bvlar.be/vacatures/aanwervingen/         

https://bvlar.be/vacatures/openstaande-vacatures/

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
De Houtem Kalender
Sint-Lievens-Houtem

De Houtem kalender

De Houtem kalender. Het is niet enkel een kalender, maar ook een infoboekje over onze gemeentelijke diensten.

Lees meer »
500 jaar markt in Zottegem
Zottegem

500 jaar markt in Zottegem

In mei 1524 kreeg Zottegem het marktrecht van Keizer Karel V. 500 jaar later is de Zottegemse dinsdagmarkt nog altijd een publiekstrekker in de regio.

Lees meer »