Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw start met weggeefkasten

Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw start met weggeefkasten

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Bibliotheek Sint-Pieters-Leeuw start met weggeefkasten

Op 23 april, niet toevallig Vlaanderenleestdag, lanceert de bibliotheek weggeefkasten met boeken op 3 verschillende locaties in de gemeente. Via de weggeefkasten krijgen boeken die uit de collectie gehaald werden een tweede leven én brengt de bib het lezen dicht bij de inwoners.

Elk jaar worden heel wat boeken uit de collectie van de bibliotheek gehaald om plaats te maken voor gloednieuwe titels. Op die manier blijft de collectie actueel en aantrekkelijk. Via de weggeefkasten wil de bib deze afgevoerde boeken een tweede leven geven.

“Het concept is simpel,” vertelt Schepen van Bibliotheek An Speeckaert, “zie je een leuk boek in de kast, dan mag je het gratis mee naar huis nemen. Terugbrengen mag, maar hoeft niet.”

Op 23 april wordt op 3 locaties met een weggeefkast gestart. Kom je langs in het Huis van het Kind, het buurthuis 1601 of kinderdagverblijf Het Brabbelbos, dan kan je snuisteren in het aanbod en meenemen wat je wil. Ook in de andere gemeentelijke kinderdagverblijven en lokale dienstencentra zal in de toekomst een weggeefkast met boeken voor jong en oud een plekje krijgen.

De weggeefkasten brengen boeken dicht bij de mensen, zetten aan tot lezen op plekken waar je het misschien niet meteen verwacht én schenkt de boeken een nieuwe thuis.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Dag van de Dilbekenaar 2024
Dilbeek

Dag van de Dilbekenaar 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 gaat het dak eraf tijdens de nieuwste editie van Dag van de Dilbekenaar. Met Westrand als locatie voor dit gratis volksfeest omdat het cultuurcentrum zijn 50ste verjaardag viert.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren