Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

De Bib van Sint-Pieters-Leeuw brengt boeiende wetenschapsvragen tot leven

De Bib van Sint-Pieters-Leeuw brengt boeiende wetenschapsvragen tot leven

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De Bib van Sint-Pieters-Leeuw brengt boeiende wetenschapsvragen tot leven

De Bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw zet, samen met Avansa Halle-Vilvoorde en de Universiteit van Vlaanderen, het concept ‘Op één uur wijzer’ verder. Maandelijks neemt dit initiatief een boeiende duik in de wereld van de wetenschap.

 Elke sessie begint met een kort en toegankelijk videocollege, waarbij een gerenommeerd professor de deelnemers meeneemt op een ontdekkingsreis door de wetenschap. De nadruk ligt op het beantwoorden van een intrigerende wetenschapsvraag, gevolgd door een levendige discussie.

 An Speeckaert, schepen van Bibliotheek: “We zijn verheugd dat deze activiteit wordt verdergezet. De afgelopen maanden hebben we een groeiend aantal deelnemers mogen verwelkomen, wat aantoont dat het concept in de smaak valt bij een breed publiek.”

 Op zondag 4 februari om 11 uur staat de vraag “Kunnen mensen ooit zo groot worden als dino’s?” centraal, met Dr. Koen Stein, paleontoloog aan de Vrije Universiteit Brussel, als spreker. Deelnemers krijgen de kans om al hun vragen over dit fascinerende onderwerp direct aan deze expert te stellen.

 In de komende maanden zullen op zondagvoormiddag andere boeiende vragen aan bod komen, zoals “Kan je files oplossen met een extra rijstrook?”, “Eet je voor het klimaat beter lokale groenten en fruit?” en “Kan een democratie bestaan zonder kapitalisme?”.

Deelnemen is gratis, inschrijven kan via de website van de bibliotheek of Avansa Halle-Vilvoorde.

Elke sessie belooft een uur vol kennis, discussie en inzicht, en na afloop gaat u gegarandeerd wijzer naar huis!

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren