Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

De Leeuwse Kunstacademie: van zelf creëren tot het ontdekken van kunstgeschiedenis

De Leeuwse Kunstacademie: van zelf creëren tot het ontdekken van kunstgeschiedenis

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De Leeuwse Kunstacademie: van zelf creëren tot het ontdekken van kunstgeschiedenis

Het leven zoals het is in de academie, dat beleef je begin mei vanop de eerste rij. Bezoek de ateliers, volg een workshop of een lezing en ontdek het aanbod van de Leeuwse Kunstacademie.

Donderdag 2 mei organiseert de academie de lezing ‘Humor & Kunst’  in Landhuis de Viron (Joseph Depauwstraat 11 om 20u.). Kunsthistoricus Peter Jonnaert vertelt hoe kunstenaars in het verleden en vandaag humor gebruiken in hun werk. Die humor verschijnt in vele vormen, soms als maatschappijkritiek, soms gewoon als spel. ‘Het is één van de activiteiten die de academie samen met de bibliotheek organiseert. Op deze manier willen we samen een meerwaarde creëren binnen de gemeente’, vertelt directeur Sara Van den Eynde.

De Leeuwse Kunstacademie is een inspirerende werkplek én ontmoetingsplaats voor kinderen, jongeren en volwassenen met een hart voor kunst,’ vertelt schepen Marleen De Kegel, ‘Zaterdag 4 mei is iedereen met goesting welkom op de opendeurdag.’ Tussen 11 en 16 uur kunnen geïnteresseerden de ateliers bezoeken en de sfeer opsnuiven. Wie wil krijgt een rondleiding of kan een workshop volgen – van werken met klei of spuitbussen tot het tekenen van een stilleven.

Alle info op www.leeuwsekunstacademie.be

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren