Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Dieven uit op koplampen in ondergrondse garages

Dieven uit op koplampen in ondergrondse garages

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

In de politiezone Zennevallei worden sinds enkele weken opvallende diefstallen vastgesteld uit ondergrondse garages van appartementsgebouwen. Het korps wil bewoners en beheerders hiervoor waarschuwen.

“Diefstallen uit ondergrondse garages van appartementsgebouwen zijn niet nieuw”, begint politie Zennevallei. “Deze ruimtes zijn relatief makkelijk toegankelijk, er is veel verloop, niet iedereen kent iedereen, en poorten sluiten automatisch waardoor binnen glippen makkelijk is.”

Merken

Waar er tot nu toe vooral fietsen uit deze garages werden buitgemaakt, merkt de zone sinds eind vorig jaar op dat dieven ook uit zijn op een opmerkelijkere buit.

“Het gaat om de diefstal van koplampen van wagens”, aldus de politie. “Daarbij hebben de daders het vooral gemunt op lampen van voertuigen van het merk Audi. Van andere politiezones, waar soortgelijke diefstallen gebeuren, weten we dat ook andere merken geviseerd worden. Het gaat dus zeker niet om een trend die we enkel op ons grondgebied vaststellen.”

Tips

Het aantal feiten in Zennevallei is tot nu toe beperkt. Maar omdat voorkomen beter dan genezen is, roept de politiezone bewoners en beheerders van appartementsgebouwen met een ondergrondse parking op om waar mogelijk maatregelen te nemen. Hier zijn enkele suggesties:

  • Verbeter de beveiliging van de garage: dat kan bijvoorbeeld door een moderner toegangssysteem te plaatsen, of het huidige systeem te resetten waardoor door de jaren heen verloren afstandsbedieningen niet meer bruikbaar zijn.
  • Het kan ook helpen om de tijdsduur dat de poort open blijft staan in te korten, en bewoners op te roepen om toe te kijken of de poort na gebruik vanzelf terug sluit.
  • Extra verlichting plaatsen kan ook voor meer veiligheid zorgen en potentiële dieven afschrikken.
  • Wees vooral ook alert voor verdachte activiteiten, zoals personen die zich verdacht gedragen rond geparkeerde auto’s of die lijken te prutsen aan koplampen. Het is belangrijk om verdachte toestanden onmiddellijk te melden bij de politie (101).
  • Inwoners of beheerders kunnen voor gratis advies steeds terecht bij de diefstalpreventieadvisseurs: Diefstalpreventie | Lokale Politie Zennevallei

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren