Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Extra hinder voor fiets- en autoverkeer op Bergensesteenweg  

Extra hinder voor fiets- en autoverkeer op Bergensesteenweg  

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Extra hinder voor fiets- en autoverkeer op Bergensesteenweg  

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw werken volop verder aan een nieuwe Bergensesteenweg (N6) in Sint-Pieters-Leeuw. Tijdens de krokusvakantie, van 12 tot en met 16 februari, werkt de aannemer de zone van fase 2 tussen de Ruisbroeksesteenweg en het tankstation Gabriëls volledig af. De gewestweg wordt hiervoor afwisselend in de richting van Halle en Brussel afgesloten. Het doorgaand autoverkeer en fietsers volgen een omleiding. 

 

Werken tijdens autoluwe krokusvakantie

Tussen maandag 12 en vrijdag 16 februari werkt de aannemer de zone tussen de Ruisbroeksesteenweg en tankstation Gabriëls verder af. De Bergensesteenweg (N6) wordt daarom eerst enkele dagen voor doorgaand autoverkeer richting Halle afgesloten en nadien voor verkeer richting Brussel. De gesignaleerde omleiding leidt autoverkeer in beide richtingen via de Lotstraat, Galgstraat en Georges Wittouckstraat naar hun bestemming. Voor fietsers zijn er omleidingen via lokale wegen aangeduid.

 

15 nieuwe bomen

In de voorziene plantvakken tussen de Ruisbroeksesteenweg en het tankstation Gabriëls worden 15 nieuwe bomen aangeplant. Daarnaast voert Wegen en Verkeer nog enkele afrondende werkzaamheden aan de middeneilanden uit en vinden er kleine herstellingswerken plaats aan de fietspaden en in de rioleringsbuizen. Ondertussen lopen de werken van fase 4 tussen de Jan Vanderstraetenstraat en Het Laurierplein gewoon verder. 

 

Afbraakwerken Zuunkoker

Afgelopen week startten ook de afbraakwerken van de Zuunkoker ter hoogte van de René de Renessestraat. Het voetpad en fietspad op de Bergensesteenweg zijn daardoor in de richting van Halle onderbroken. Voetgangers kunnen aan de overkant wandelen en fietsers volgen de aangeduide omleiding via de Sint-Stevensstraat. Deze werken duren volgens de huidige planning tot midden maart. 

 

Oude steenweg in het nieuw

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn sinds eind 2020 bezig met de herinrichting van de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. De komende jaren krijgt het volledige stuk tussen de Ruisbroeksesteenweg en de Brusselbaan, zo’n 2,5 kilometer, een grondige opknapbeurt. Onder de grond komt 10 kilometer gescheiden riolering en een nieuwe drinkwaterleiding, boven de grond wordt de weg modern, veilig en overzichtelijk ingericht. De ondergrondse werken vragen ongeveer 3,5 jaar werk, de bovengrondse ongeveer 1,5. Opgeteld duren alle werken dus tot 2027.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren