Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Fietsbieb Sint-Pieters-Leeuw opende voor het eerst de deuren op zaterdag 8 juni 2024

Fietsbieb Sint-Pieters-Leeuw opende voor het eerst de deuren op zaterdag 8 juni 2024

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Fietsbieb Sint-Pieters-Leeuw opende voor het eerst de deuren op zaterdag 8 juni 2024

“Meer jonge fietsertjes in Sint-Pieters-Leeuw”, dat is de insteek van Fietsbieb Sint-Pieters-Leeuw, die op initiatief van Beweging.net ontstond. De gemeente juicht dit initiatief toe en ondersteunt: ze stelt een locatie in de Wandelingstraat in Ruisbroek ter beschikking en laat diensten als Sociaal Huis, Huis van het Kind, scholen, … de Fietsbieb mee promoten. Mede dankzij de ondersteuning van de provincie Vlaams-Brabant kan Fietsbieb Sint-Pieters-Leeuw starten.

“In het onderwijs merken we goed dat minder kinderen als voorheen op jonge leeftijd goed kunnen fietsen. Naast taal en wiskunde is dat een basisvaardigheid, die iedereen op jonge leeftijd echt moet verwerven. Om de laatste drempels weg te nemen, start ook in onze gemeente een Fietsbieb, zodat ouders hun kinderen makkelijker kunnen leren fietsen. Zo zullen ook de latere fietsverplaatsingen op school vlotter kunnen verlopen. Het uitleenpunt is niet in het centrum van de gemeente gevestigd, maar wel in Ruisbroek, vlakbij de sporthal, waar men makkelijk de fiets die men wil lenen eens kan uitproberen.”, zegt Jan Desmeth, burgemeester van Sint-Pieters-Leeuw. Bart Keymolen, schepen van jeugd in Sint-Pieters-Leeuw, vult aan: ““Kinderen groeien snel maar hun fiets groeit helaas niet mee. Voor heel wat gezinnen is de aankoop van een fiets een zware kost. Om telkens een nieuwe aankoop te vermijden, start in Sint-Pieters-Leeuw een Fietsbieb, waar ouders een fietsje ontlenen zodat ook hun kind kan deelnemen aan schoolse uitstappen of met vriendjes met de fiets naar school kan.”

“Een nieuwe vestiging van de Fietsbieb in onze provincie kunnen we alleen maar aanmoedigen.” zegt Tom Dehaene, gedeputeerde van mobiliteit. “We zetten volop in op projecten die Vlaams- Brabanders, volwassenen én kinderen, aan het fietsen krijgen. Ondertussen zijn er al 11 actieve Fietsbiebs in de provincie Vlaams-Brabant, en er openen er binnenkort nog meer.”

Bij de Fietsbieb kunnen kinderen van 2 tot 12 jaar een kinderfiets ontlenen. Fietsbieb is een betaalbaar, duurzaam en toegankelijk concept. Fietsbieb Sint-Pieters-Leeuw zal na het eerste openingsmoment in juni een halve dag per maand open zijn op een vast tijdstip (elke tweede zaterdag van de maand, telkens van 10u tot 12u). Enkele enthousiaste vrijwilligers maken Fietsbieb Sint-Pieters-Leeuw waar en houden deze elke maand open.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Rozenfestival 2024
Sint-Pieters-Leeuw

Rozenfestival 2024

Het Rozenfestival in Sint-Pieters-Leeuw is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in en rond de betoverende rozentuin van het kasteel Coloma.

Lees meer »
Dilbeek zorgvriendelijke gemeente
Dilbeek

Dilbeek zorgvriendelijke gemeente

Enkele Itterbeekse vrijwilligers slaagden er in om samen met Samana, CM Gezonde Buurten en lokaal dienstencentrum In Kompanie van Dilbeek de eerste “Zorgvriendelijke gemeente” te maken.

Lees meer »
Verbonden met Dilbeek
Dilbeek

Verbonden met Dilbeek

Op 10 juli wordt de bekende slogan ‘Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn’ onder de loep genomen tijdens een verbredende thema-avond in samenwerking met ADVN (Archief voor Nationale Bewegingen).

Lees meer »
Fietszoektocht Land van Gaasbeek
Lennik

Fietszoektocht Land van Gaasbeek

Maak je klaar voor een onvergetelijke fietszoektocht door het pittoreske landschap van Lennik en Sint-Pieters-Leeuw en maak kans op leuke prijzen. Ontdek onderweg de boeiende geschiedenis van het Land van Gaasbeek.

Lees meer »
Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek
Dilbeek

Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek

De werken aan de Baron de Vironlaan, een belangrijke toegangspoort van Dilbeek, zijn afgerond. Op een periode van ongeveer 10 maanden is de Baron de Vironlaan in een volledig nieuw kleedje gestoken en is deze belangrijke laan omgetoverd tot een volwaardige toegangspoort van Dilbeek.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren