Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Ontmoet, beweeg, geniet: nieuwe sportinfrastructuren in Sint-Pieters-Leeuw

Ontmoet, beweeg, geniet: nieuwe sportinfrastructuren in Sint-Pieters-Leeuw

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Ontmoet, beweeg, geniet: nieuwe sportinfrastructuren in Sint-Pieters-Leeuw

Tegen de zomer van 2024 zal een bewegwijzerde omloop van circa 5 kilometer in Negenmanneke en Zuun de verbinding maken tussen drie locaties, waar vrij toegankelijke sportinfrastructuur is aangebracht.

Zo kan je 5 kilometer lopen en af en toe halt houden om wat oefeningen te doen. Hiermee moedigt het gemeentebestuur inwoners van alle leeftijden aan om elkaar te ontmoeten, te bewegen en te genieten van een gezonde levensstijl.

Op het speelpleintje aan de Albert Van Cotthemstraat prijkt al een splinternieuwe beweegbank. Deze veelzijdige installatie dient niet alleen als rustpunt, maar fungeert ook als een ontmoetingsplek waar bewegen en sociale interactie samenkomen.

Aan Zonnig Leven is een Calisthenics-zone toegevoegd. Calisthenics is een dynamische sport die zich richt op training met het eigen lichaamsgewicht als weerstand. Door middel van diverse oefeningen zoals push-ups, pull-ups en burpees worden spierkracht, spiermassa, mobiliteit en uithoudingsvermogen gestimuleerd. Verder staat er ook nog een gloednieuwe outdoor fitness met Calisthenics-zone aan het Wilderspark op de planning die naar verwachting in februari-maart 2024 af zal zijn.

Tegen de zomer van 2024 worden dan de drie locaties met een bewegwijzerde omloop aan elkaar verbonden.

Herwig Smeets, schepen van Sport:  “De beweegbank, Calisthenics-zone en de aankomende outdoor fitness in het Wilderspark bieden niet alleen kansen voor een gezonde levensstijl maar creëren ook ontmoetingsplekken waar beweging en sociaal contact samenkomen. Dit benadrukt ons streven naar een actieve en verbonden gemeenschap.”

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren