Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Inspectiediensten bezochten 18 handelszaken

Inspectiediensten bezochten 18 handelszaken

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Vrijdag jongstleden tekenden verschillende inspectiediensten alsook de Politiezone Zennevallei present om controles uit te voeren in handelszaken. De inspectiediensten deden vooral controle op zwartwerk en uitkeringsfraude.

Eerder kondigde de politiezone al aan dat de controles gingen aangescherpt worden nadat eerdere  controles teleurstellende resultaten met zich meebrachten. Niet minder dan 18 handelszaken kregen een controleteam over de vloer. Ondanks dat de controles werden aangekondigd, waren er opnieuw heel wat inbreuken.

Op twee plaatsen werden illegalen aangetroffen die werden tewerkgesteld. Twee illegalen zullen worden gerepatrieerd naar hun thuisland. Op andere plaatsen waren er ook heel wat inbreuken op de tewerkstelling alsook bleken de ontvangsten bij sommigen niet helemaal legaal.

Groot was de verbazing toen de controleurs uitkwamen op een clandestiene garage en café in Sint-Pieters-Leeuw. Deze uitbaters mogen zich aan sancties verwachten. Een andere handelszaak in Halle bleek dan weer geopend, hoewel deze eerder failliet werd verklaard. Deze en een tweede handelszaak werden onmiddellijk gesloten en verzegeld op bevel van de Arbeidsauditeur.

Gelukkig waren er deze keer wel enkele handelszaken volledig in orde of toch zo goed als.

De politiezone Zennevallei zal dergelijke controles in de toekomst opnieuw herhalen om op die manier illegale economieën in de regio aan te pakken.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren