Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Kermis Oudenaken 2023

Kermis Oudenaken 2023

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Kermis Oudenaken 2023

Al ruim 40 jaar is het tijdens het eerste weekend van augustus een drukte van jewelste in Oudenaken. Het idyllische dorpje maakt zich dan op voor zijn jaarlijkse Kermis. Met optredens van onder meer Berre en Bram & Lennert, fuiven, varken aan ’t spit en een heus kinderdorp is er voor ieder wat wils. “Op zaterdag 5 en zondag 6 augustus is iedereen welkom op onze mooie feestweide”, aldus Jozefien Lemaire van rijvereniging De Leeuwse Ridders dat de feesten organiseert.

Tijdens de coronacrisis werden de loodsen van de familie Lemaire ingeruild voor een openluchtlocatie. “Onze feestweide in de Schamelbeekstraat viel toen zo in de smaak van de bezoekers dat we ervoor gekozen hebben om deze mooie locatie aan te houden”, vertelt Jozefien Lemaire. 

Feestweide 2023

De derde jaar editie van Kermis Oudenaken op de feestweide pakt op zaterdag 5 augustus meteen uit met een grote naam: om 23 uur komt Berre optreden. De Schepdaalse zanger brak in 2022 volledig door en stond sindsdien op tal van grote podia, zoals Rock Werchter. “We zijn bijzonder blij dat hij ook naar Oudenaken komt. We kijken ernaar uit om zijn unieke stem over de weide te horen klinken”, aldus de organisatie van Kermis Oudenaken. Na het optreden van Berre komen er nog twee DJ’s langs. Eerst mag Afbraakwerken DJ H.E.X de boel op stelten komen zetten, daarna neemt Kaaprisun over.

 

Het zondagprogramma start traditioneel met een auto- en fietszoektocht die deelnemers langs de meest idyllische plaatsen van het Pajottenland brengt. Sinds een paar jaar biedt de organisatie ook een wandeling aan (7 km of 14km). De inschrijvingsgelden hiervan gaan integraal naar Kom op tegen Kanker. 

 

Ook voor de kinderen is er heel wat te doen. In het kinderdorp staan springkastelen, een reuzegrote zandbak, een strokasteel, tal van spelletjes, een schminkstand, enz. Om 15u30 staan de pony’s paraat om de kinderen te trakteren op een ritje op hun rug. Alle kinderactiviteiten zijn volledig gratis. 

Varken aan 't spit

Een andere vaste waarde op het programma van Kermis Oudenaken is het varken aan ’t spit. “We hebben het concept wel aangepast aan de nieuwe locatie. Het varken wordt nu geserveerd in een broodje boordevol groenten en vlees zodat je het uit het vuistje kan eten”, legt Jozefien Lemaire uit. Vanaf 16u30 zijn de varkens klaar om te serveren.

 

Ook op zondagavond is er een goedgevuld programma. Om 18u30 komt Johan Veugelers optreden. Met zijn accordeon stond hij al met tal van Vlaamse artiesten op het podium en ook op zijn eentje trad hij op in heel wat grote zalen. In Oudenaken zal hij het publiek trakteren op tal van meezingers. Om 20u30 komt het duo Bram & Lennert langs. “Ze weten als geen ander hun publiek op te zwepen, recent nog op de Gentse Feesten. Ze hebben ons beloofd om er ook in Oudenaken een spetterende show van te maken”, aldus Jozefien Lemaire. “Afsluiten doen we met een afterparty met Kaaprisun.”

 

Er is gratis parking voorzien op de feestweide. Je kan de wegwijzers volgen vanuit het dorp van Oudenaken. Kaarten voor zaterdag zijn via de sociale media van Kermis Oudenaken te bestellen en kosten 10 euro in voorverkoop. Op zondag is de toegang gratis.

 

De organisatie is in handen van rijvereniging De Leeuwse Ridders uit Sint-Pieters-Leeuw. “Wij zijn onderdeel van de Landelijke Rijverenigingen en tellen een 20-tal ruiters. Om paardrijden voor onze leden betaalbaar te houden, trachten we met Kermis Oudenaken onze kas te spijzen”, legt Jozefien Lemaire uit. Elke vier jaar richt de club ook een ruitertornooi in waaraan een 500-tal paarden deelnemen. De volgende editie is voorzien voor 2024.

Kermis Oudenaken 2023 op 5 en 6 augustus.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren