Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

MMC meer en meer met wagens van het OCMW

MMC meer en meer met wagens van het OCMW

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

MMC meer en meer met wagens van het OCMW

Vanaf 1 januari 2024 zal de MMC van Sint-Pieters-Leeuw meer en meer rijden met vrijwillige chauffeurs in wagens die eigendom zijn van het OCMW. Zo hopen we meer vrijwillige chauffeurs te vinden, want met de eigen wagen rijden blijkt voor heel wat vrijwilligers een grote drempel.

In het totaal zullen 4 elektrische voertuigen van het OCMW ingezet worden voor vervoer naar lokale dienstencentra en privé-afspraken zoals ziekenhuisbezoeken, doktersafspraken en kappersbezoeken. Dit aangevuld met eigen voertuigen van vrijwillige chauffeurs, die hiertoe bereid zijn.

Herwig Smeets, schepen van OCMW en sociale zaken: “Voortaan zullen gebruikers van de minder mobielencentrale voor eenzelfde verplaatsing steeds dezelfde prijs betalen. Voorheen varieerde de prijs voor dezelfde reis, omdat ook de afstand van de chauffeur naar de gebruiker in de berekening werd opgenomen. Vanaf nu zal echter alleen de afstand die de gebruiker tijdens de reis aflegt in rekening worden gebracht. Zo zal eenzelfde rit altijd dezelfde kostprijs hebben. Deze wijziging bevordert de duidelijkheid en stelt mensen in staat om van tevoren beter in te schatten wat ze kunnen verwachten.”

De Minder Mobielencentrale biedt een oplossing aan minder mobiele mensen om noodzakelijke verplaatsingen te doen en/of sociale contacten te onderhouden en zo niet te vereenzamen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren