Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

N-VA trekt met ‘Leeuwse welvaart’ naar de kiezer

N-VA trekt met ‘Leeuwse welvaart’ naar de kiezer

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

N-VA trekt met ‘Leeuwse welvaart’ naar de kiezer

Op een talrijk bijgewoonde nieuwjaarsreceptie en in aanwezigheid van streekgenoot en Vlaams viceminister-president Ben Weyts, stelde de lokale N-VA afdeling van Sint-Pieters-Leeuw haar volledige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor. Een ploeg die staat voor degelijk bestuur dat dicht bij de Leeuwenaar staat met als kopman burgemeester Jan Desmeth. “Met degelijk bestuur zetten we verder koers naar een veilige, Vlaamse, groene en aangename gemeente om in te wonen, werken en ondernemen. Een aanpak die beloond werd met een stijging van het vertrouwen in het gemeentebestuur met maar liefst 7%!”

 

Ook dit jaar was het weer koppen lopen op de traditionele nieuwjaarsreceptie van de lokale N-VA afdeling in Sint-Pieters-Leeuw. Nadat eerder op de avond Vlaams viceminister-president Ben Weyts de Vlaamse speerpunten bracht en steun uitsprak voor de lokale federale verkiezingskandidaat Jeroen Tiebout (4de plaats), bracht huidig burgemeester Desmeth zijn lijst voor het talrijk opgekomen publiek.

 

“Sinds 2013 zijn we het gezicht en de motor van de verandering van Sint-Pieters-Leeuw. We zijn fier en niet benauwd om ons palmares aan de Leeuwenaar voor te leggen.” zegt lokaal voorzitter Marc De Bosscher. “Onze gemeente vaart wel bij dit beleid en met ervaren kapitein Jan Desmeth, zetten we verder koers naar een veilige, Vlaamse, groene en aangename gemeente om in te wonen, werken en ondernemen.”

 

Burgemeester Desmeth werkte aan een mooie lijst van geëngageerde Leeuwenaars die hun schouders willen zetten onder onze lokale samenleving. “De 33 kandidaten hebben elk hun eigen achtergrond in een wijk of vereniging van onze gemeente. Het is dan ook met gepaste trots dat ik deze lijst voorleg aan de inwoners. Tenslotte maken zij de keuze waar en met wie het Leeuwse schip heen vaart in oktober”.

 

“Met An Speeckaert op de 2de plaats en provinciaal gedeputeerde Gunther Coppens op de 3de plaats gevolgd door huidige schepenen Smeets, Huygens en Seré, kan ik alvast rekenen op een pak bestuurservaring. De huidige gemeente- en OCMW mandatarissen en N-VA bestuursleden sluiten hier naadloos op aan.

 

Met Jenna O, Kristof Beckers, Veerle Moriau, Loïc Cerulus en Agnetha Cnudde komt er heel wat jong talent de rangen versterken uit verschillende verenigingen en wijken van de gemeente. Eén van de jongste kandidaten, mogelijk van heel Vlaanderen is dan weer Jerko De Ridder. Hij is nu minderjarig en zal pas stemgerechtigd zijn bij de verkiezingen in oktober.

 

Maar niet enkel de jongeren stuwen het schip verder. Gregory De Greef, Rikkes Van Dorpe, Françoise Vandersteen en gevestigde waarden als Marleen De Kegel, Nicole Billens en Gust Crabbe kiezen bewust voor Leeuw en dus de ‘N-VA lijst van de burgemeester’. Lijstduwer wordt huidig Vlaams Parlementslid en kandidaat voor het federale parlement Jeroen Tiebout.

 

Een lijst die klaar is om koers te houden richting een veilige, Vlaamse, groene en aangename gemeente om in te wonen, werken en ondernemen” besluit burgemeester Jan Desmeth. “Deze lijst leg ik met vertrouwen voor aan onze inwoners zodat ze kunnen bepalen welke koers we de komende 6 jaar zullen varen.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren