Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nieuwe ondergrondse containers met eID voor Oeverbeemd

Nieuwe ondergrondse containers met eID voor Oeverbeemd

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Nieuwe ondergrondse containers met eID voor Oeverbeemd

Het gemeentebestuur heeft besloten om de semi-ondergrondse afvalcontainer in de wijk Oeverbeemd te vervangen door nieuwe ondergrondse containers, waarbij enkel bewoners met licentie toegang krijgen met hun persoonlijke eID-kaart.

Brahim Harfaoui, schepen van Afvalbeleid: “Deze beslissing is genomen in lijn met het voortdurende streven naar innovatie en duurzaamheid binnen de gemeente. Met het invoeren van een ondergrondse afvalcontainer streven we naar efficiëntere afvalverwerking en een propere buurt.”

Ondergrondse afvalcontainers bieden verschillende voordelen, waaronder het besparen van oppervlakte. Het feit dat de containers volledig onder de grond worden geplaatst, draagt ook bij aan een opgeruimde leefomgeving.

Jan Desmeth, burgemeester: “De elektronische identificatie is de beste garantie dat ze enkel door de bewoners van Oeverbeemd gebruikt worden. Het is na wijk Impeleer en Wilgenhofpark, de volgende stap in een gelijke behandeling van alle inwoners. In dit geval zal men exact hetzelfde betalen per 15 of 30 liter afval dan andere inwoners, die een vuilniszak buiten zetten. De forfaitaire jaarkost valt voortaan uiteraard weg.”

Kortom, de investering in ondergrondse afvalcontainers met e-ID technologie moet een aanzienlijke verbetering brengen in het afvalbeheersysteem van Oeverbeemd.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren