Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Noodopvang voor kinderen van gesloten kinderdagverblijf ’t Sloeberke in Het Brabbelbos

Noodopvang voor kinderen van gesloten kinderdagverblijf ’t Sloeberke in Het Brabbelbos

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Noodopvang voor kinderen van gesloten kinderdagverblijf ’t Sloeberke in Het Brabbelbos

De kinderen van de in totaal 10 ouders, die getroffen zijn door de sluiting van kinderdagverblijf ‘t Sloeberke in Negenmanneke, kunnen vanaf de eerste schooldag na de kerstvakantie terecht in de noodopvang, die het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw in sneltempo organiseert. Na de krokusvakantie, op 19 februari 2024, start de reguliere en geplande werking van het nieuwe gemeentelijke kinderdagverblijf Het Brabbelbos op de Wilgenhofsite.

Burgemeester Jan Desmeth: “We hebben de afgelopen dagen het nodige gedaan om 1 van de 3 leefruimtes in Het Brabbelbos klaar te hebben tegen maandag 8 januari 2024. Twee nieuwe kindbegeleiders werden als extra aangeworven om het personeelsbestand aan te vullen en klaar te staan voor de extra kindjes. Zo kunnen de kinderen van alle getroffen ouders daar terecht, zonder impact voor de regulier ingeschreven kindjes in het nieuwe kinderdagverblijf.”

Brahim Harfaoui, schepen van kinderopvang: “Voor de reguliere werking verwelkomen we 18 kindjes na de krokusvakantie, 6 kindjes na de paasvakantie en nog eens 12 kindjes na de zomervakantie in het nieuwe kinderdagverblijf. Zo hebben we 36 kindjes van verschillende leeftijden. Dit blijft ongewijzigd. Omwille van het principe van noodopvang kunnen we na september 2024 tijdelijk en uitzonderlijk iets meer dan 36 kindjes opvangen.”

Voor het gemeentebestuur zijn drie principes belangrijk. Vooreerst willen we een oplossing bieden aan de ouders die getroffen zijn door de plotse sluiting van ’t Sloeberke. Verder mag deze oplossing geen impact hebben voor de ouders die hun kindjes reeds inschreven in het nieuwe kinderdagverblijf en tenslotte willen we voldoende personeel en kwaliteit bieden aan eenieder. Deze oplossing voldoet aan alle drie vooropgestelde principes.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren