Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

PZ Zennevallei controleert 286 bestuurders

PZ Zennevallei controleert 286 bestuurders

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Afgelopen weekend werden opnieuw verschillende inspecteurs ingezet voor het bewaken van onze veiligheid op de weg. Hierbij werden verschillende controles gehouden op het grondgebied van de politiezone Zennevallei. Bijzondere aandacht ging naar het sturen onder invloed.

Een eerste controlepost werd opgesteld in Beersel in de late namiddag. 153 voertuigen werden staande gehouden en bestuurders werden onderworpen aan een alcoholcontrole. Een drietal bestuurders ‘reden’ tegen de lamp en bliezen positief, één bestuurder blies alarm en één bestuurder bleek onder invloed van cannabis.

Even later werd een tweede dispositief opgesteld in Ruisbroek. Twee bestuurders bleken hier onder invloed van cannabis en één bestuurder werd betrapt onder invloed van alcohol.

Een laatste controlepost werd opgesteld in Halle, langs de Bergensesteenweg tot 23 uur. Ter plaatse werden nog eens 44 bestuurders onderworpen aan een controle. Twee bestuurders bliezen alarm en dienden hun voertuig voor enkele uren aan de kant te plaatsen. Als laatste werd nog één bestuurder betrapt met een te hoog alcoholgehalte in het bloed. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen.

Zo stond het eindtotaal op acht bestuurders van de 286 onder invloed van alcohol en drie bestuurders onder invloed van cannabis.  

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren