Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Sint-Pieters-Leeuw lanceert sportieve belevingswandeling langs innovatieve loopomloop

Sint-Pieters-Leeuw lanceert sportieve belevingswandeling langs innovatieve loopomloop

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Sint-Pieters-Leeuw lanceert sportieve belevingswandeling langs innovatieve loopomloop

Sint-Pieters-Leeuw onthult vandaag,  23 maart, een innovatieve loopomloop bij het Wildersportcomplex, met een unieke mix van cardiovasculaire activiteit en functionele krachttraining. De 5,5 kilometer lange route trekt niet alleen joggers aan maar ook fitnessliefhebbers en buitensporters, met twee volledig uitgeruste calisthenicsparken, een zone met buitenfitnesstoestellen en een beweegbank langs de route.

Schepen van sport, Herwig Smeets: “De beweegbank, 2 Calisthenics-zones, waaronder één aan het Zonnig Leven, en de buitenfitness in het Wilderspark, bieden niet alleen kansen voor een gezonde levensstijl maar creëren ook ontmoetingsplekken waar beweging en sociaal contact samenkomen. Dit benadrukt ons streven naar een actieve en verbonden gemeenschap.

“We willen zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen en daarom zorgen we voor steeds meer kwalitatieve looproutes dichtbij huis”, zegt de minister van Sport en Vlaamse Rand, Ben Weyts. “Deze nieuwe looproute in Sint-Pieters-Leeuw is ondertussen de 118de in Vlaanderen, samen zijn ze goed voor 2.350 km loopplezier – of 56 marathons. De looproute vertrekt aan het Wildersportcomplex en neemt je mee doorheen het park en door de velden. Geschikt voor zowel geoefende sporters, beginnende lopers als wandelaars die onderweg wat lenigheidsoefeningen willen doen. Ideaal net nu de lente begint en het kriebelt om weer meer buiten te komen in onze mooie Vlaamse Rand. En dan moet de zomer nog komen, als onze Vlamingen in Parijs gaan schitteren op de Olympische Spelen en ons allemaal prikkelen om meer te sporten”.

Ter gelegenheid van de Olympische Spelen die deze zomer in  Parijs doorgaan, kondigen we ook de start aan van een sportieve belevingswandeling langs de loopomloop. Geschikt voor alle leeftijden en onder het motto dat deelnemen belangrijker is dan winnen, bevat deze wandeling doe-opdrachten, raadsels, puzzels en quizvragen gerelateerd aan de Olympische Spelen.

Je kan deelnemen aan de sportieve belevingswandeling in het teken van de Olympische Spelen van 23 maart tot eind september. Doe dus zeker mee en maak kans op een leuke prijs. Een invulboekje om al je antwoorden op te noteren kan je terugvinden op de startlocatie en op de website van BruL.

Laat deze unieke gelegenheid niet aan je voorbijgaan en beleef samen met ons een sportief avontuur vol uitdaging en plezier!

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren