Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Succesvolle Zwembadbib gaat onbemand

Succesvolle Zwembadbib gaat onbemand

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Succesvolle Zwembadbib gaat onbemand

De Zwembadbib, die haar deuren opende eind augustus, heeft sindsdien een succesvol traject doorgemaakt.

Er werden al zo’n 20.000 boeken uitgeleend, wat neerkomt op 5000 boeken per maand. Daarnaast mocht de bib 125 nieuwe leden verwelkomen, naast de reeds bestaande leden uit Negenmanneke en Zuun en alle schoolkinderen.

An Speeckaert, schepen van bibliotheek: “We zijn verheugd over de groeiende belangstelling voor lezen en we blijven ons inzetten voor een levendige en toegankelijke bibliotheek dichtbij onze inwoners. In lijn met onze planning wordt de Zwembadbib vanaf nu ook een onbemande bibliotheek. In plaats van 4 uur per week zal de Zwembadbib maar liefst 70 uur per week toegankelijk zijn voor alle inwoners. Op woensdagnamiddag en zaterdagvoormiddag blijft een bibliotheekmedewerker aanwezig om de bezoekers te assisteren.”

Om toegang te krijgen tot de onbemande Zwembadbib kunnen bezoekers gebruikmaken van de handige ‘Airkey’-app. Gebruikers die niet over een smartphone beschikken, kunnen een badge aanvragen. Zo garandeert de bib dat iedereen op een toegankelijke manier gebruik kan maken van de uitgebreide dienstverlening.

“Daarnaast reageren we op de groeiende vraag van ouders en zal het maandelijkse voorleesmoment in de Zwembadbib wekelijks plaatsvinden,” vult An Speeckaert aan. “Dankzij de inzet van talloze vrijwilligers kunnen de kinderen vanaf nu elke zaterdag om 11 uur genieten van een voorleessessie.”

Ook in de hoofdbibliotheek worden de maandelijkse voorleesmomenten opgetrokken naar wekelijks, telkens op woensdag om 14 uur.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren