Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Toekomst gemeenteplein Zuun is beslist

Toekomst gemeenteplein Zuun is beslist

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Toekomst gemeenteplein Zuun is beslist

Het participatietraject voor het gemeenteplein in Zuun is volledig afgerond. Het bestuur betrok alle inwoners bij het besluitvormingsproces voor een volwaardig gemeenteplein. In een aantal fases stelde het bestuur verschillende scenario’s voor, maar liet de uiteindelijke beslissing over aan de inwoners. Alle Leeuwenaren konden deelnemen en hun stem uitbrengen via leeuwdenktmee.be/zuun.

4de en laatste fase

De laatste fase liep van 31 oktober tot 30 november 2023. Gedurende deze periode kregen de bewoners de kans om te beslissen over de inrichting van het middenplein en de recreatieve zone door te kiezen voor één van de drie voorgestelde ontwerpen. 99 mensen brachten hun stem uit en zorgden voor volgend resultaat:

  • 52 % stemde voor het speelweide-scenario: we creëren een ruimte waarbij we inzetten op het vrij spelen zonder extra sport- en speelelementen toe te voegen;
  • 33 % stemde voor het parkzone-scenario: we creëren een gezellig dorpsparkje met lage beplanting en zitbanken voor de buurtbewoners;
  • 15 % stemde voor het spel en sport-scenario: we creëren sport- en speelruimte door het toevoegen van natuurlijke speelelementen en een basketbalveldje.

Met een duidelijke meerderheid die koos voor de speelweide, is besloten dat de ruimte zal worden ingericht met de focus op vrij spelen, zonder toevoeging van extra sport- en speelelementen.

Eindresultaat

Als we de resultaten van alle participatiefases even op een rijtje zetten, dan hebben de inwoners gekozen voor het toekomstige gemeenteplein in Zuun waarbij:

  • het plein ‘s morgens en ‘s avonds bij de start en het einde van de schooldag wordt afgesloten, evenals bij evenementen zoals zondagnamiddag voor de Chiro;
  • achter de kerk een parking wordt gecreëerd met 45 plaatsen;
  • het middenplein en de recreatieve zone worden ingericht als speelweide om maximaal in te zetten op vrij spelen.

Met al deze genomen beslissingen gaat het gemeentebestuur nu aan de slag om het gemeenteplein in Zuun de komende jaren te realiseren zoals de inwoners hebben beslist.

Hartelijk dank aan alle Leeuwenaren die hun stem hebben laten horen!

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren