Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Toekomst gemeenteplein Zuun is beslist

Toekomst gemeenteplein Zuun is beslist

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Toekomst gemeenteplein Zuun is beslist

Het participatietraject voor het gemeenteplein in Zuun is volledig afgerond. Het bestuur betrok alle inwoners bij het besluitvormingsproces voor een volwaardig gemeenteplein. In een aantal fases stelde het bestuur verschillende scenario’s voor, maar liet de uiteindelijke beslissing over aan de inwoners. Alle Leeuwenaren konden deelnemen en hun stem uitbrengen via leeuwdenktmee.be/zuun.

4de en laatste fase

De laatste fase liep van 31 oktober tot 30 november 2023. Gedurende deze periode kregen de bewoners de kans om te beslissen over de inrichting van het middenplein en de recreatieve zone door te kiezen voor één van de drie voorgestelde ontwerpen. 99 mensen brachten hun stem uit en zorgden voor volgend resultaat:

  • 52 % stemde voor het speelweide-scenario: we creëren een ruimte waarbij we inzetten op het vrij spelen zonder extra sport- en speelelementen toe te voegen;
  • 33 % stemde voor het parkzone-scenario: we creëren een gezellig dorpsparkje met lage beplanting en zitbanken voor de buurtbewoners;
  • 15 % stemde voor het spel en sport-scenario: we creëren sport- en speelruimte door het toevoegen van natuurlijke speelelementen en een basketbalveldje.

Met een duidelijke meerderheid die koos voor de speelweide, is besloten dat de ruimte zal worden ingericht met de focus op vrij spelen, zonder toevoeging van extra sport- en speelelementen.

Eindresultaat

Als we de resultaten van alle participatiefases even op een rijtje zetten, dan hebben de inwoners gekozen voor het toekomstige gemeenteplein in Zuun waarbij:

  • het plein ‘s morgens en ‘s avonds bij de start en het einde van de schooldag wordt afgesloten, evenals bij evenementen zoals zondagnamiddag voor de Chiro;
  • achter de kerk een parking wordt gecreëerd met 45 plaatsen;
  • het middenplein en de recreatieve zone worden ingericht als speelweide om maximaal in te zetten op vrij spelen.

Met al deze genomen beslissingen gaat het gemeentebestuur nu aan de slag om het gemeenteplein in Zuun de komende jaren te realiseren zoals de inwoners hebben beslist.

Hartelijk dank aan alle Leeuwenaren die hun stem hebben laten horen!

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Rozenfestival 2024
Sint-Pieters-Leeuw

Rozenfestival 2024

Het Rozenfestival in Sint-Pieters-Leeuw is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in en rond de betoverende rozentuin van het kasteel Coloma.

Lees meer »
Dilbeek zorgvriendelijke gemeente
Dilbeek

Dilbeek zorgvriendelijke gemeente

Enkele Itterbeekse vrijwilligers slaagden er in om samen met Samana, CM Gezonde Buurten en lokaal dienstencentrum In Kompanie van Dilbeek de eerste “Zorgvriendelijke gemeente” te maken.

Lees meer »
Verbonden met Dilbeek
Dilbeek

Verbonden met Dilbeek

Op 10 juli wordt de bekende slogan ‘Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn’ onder de loep genomen tijdens een verbredende thema-avond in samenwerking met ADVN (Archief voor Nationale Bewegingen).

Lees meer »
Fietszoektocht Land van Gaasbeek
Lennik

Fietszoektocht Land van Gaasbeek

Maak je klaar voor een onvergetelijke fietszoektocht door het pittoreske landschap van Lennik en Sint-Pieters-Leeuw en maak kans op leuke prijzen. Ontdek onderweg de boeiende geschiedenis van het Land van Gaasbeek.

Lees meer »
Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek
Dilbeek

Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek

De werken aan de Baron de Vironlaan, een belangrijke toegangspoort van Dilbeek, zijn afgerond. Op een periode van ongeveer 10 maanden is de Baron de Vironlaan in een volledig nieuw kleedje gestoken en is deze belangrijke laan omgetoverd tot een volwaardige toegangspoort van Dilbeek.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren