Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Venetië komt naar domeinen van Gaasbeek en Groenenberg

Venetië komt naar domeinen van Gaasbeek en Groenenberg

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Venetië komt naar domeinen van Gaasbeek en Groenenberg

Op zondag 16 juli waan je je voor een dag in Venetië in de parken van Gaasbeek en Groenenberg. Voor de vierde keer trekt een stoet van enkele tientallen Venetiaans getooide en gemaskerde personages door de parken naar de Museumtuin.

Venetiaanse maskers spreken sinds mensenheugenis tot de verbeelding. Al sinds het einde van de dertiende eeuw zouden de Venetianen maskers dragen om hun sociale status te verbergen en anonimiteit te waarborgen. Intussen is deze traditie wijdverspreid en zijn ook in België liefhebbers van het Venetiaanse masker actief.

De groep « Regards Vénetiens » is dit weekend al voor de vierde keer te gast in Gaasbeek en Groenenberg. Elk jaar trekt het evenement meer bezoekers, zeker bij fotografen is het erg in trek.

Hilde Groenweghe, Agentschap voor Natuur en Bos: “De eerste Venetiaanse optocht dateert van 2019 en werd meteen erg gesmaakt. We maakten al snel de beslissing om hier een jaarlijkse traditie van te maken. Het evenement trekt elk jaar enkele duizenden nieuwsgierigen naar Gaasbeek en Groenenberg. Het is voor ons een manier om de prachtige parken en de Museumtuin in de kijker te zetten. De mooie groene omgeving zorgt voor een uniek kader waarin de indrukwekkende kostuums nóg beter tot hun recht komen.”

Net als de vorige jaren, start de optocht om 14u aan het Kasteel van Groenenberg. Daar wordt voor het kasteel een groepsfoto gemaakt met alle personages. Daarna trekt het kleurrijke gezelschap door het park van Groenenberg naar het park van Gaasbeek en de Museumtuin. In de Museumtuin kunnen de bezoekers met de personages op de foto van 15u tot 16u30.

Een ticket voor de Museumtuin koop je in het entreegebouw naast de parking aan de Kasteelstraat en kost 7 euro. Kinderen tot 18 jaar zijn zoals steeds gratis welkom. Meer informatie over de Museumtuin, openingsuren en tarieven vind je op www.museumtuingaasbeek.be.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren