Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Vlabinvest investeert in Sint-Pieters-Leeuw

Vlabinvest investeert in Sint-Pieters-Leeuw

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Vlabinvest investeert in Sint-Pieters-Leeuw

De gemeente Sint-Pieters-Leeuw gaat op de Wilgenhofsite in het centrum een nieuw lokaal dienstencentrum bouwen. Vlabinvest investeert hierin 308.380,53 om zo het zorgaanbod in de Vlaamse Rand te versterken.

​De gemeente Sint-Pieters-Leeuw investeert in een nieuw lokaal dienstencentrum (LDC) op de Wilgenhofsite.
​Een lokaal dienstencentrum staat in voor buurtgerichte zorg, hoofdzakelijk voor ouderen, mensen met een zorgbehoefte en mantelzorgers. Ze kunnen er laagdrempelig terecht voor informatie en ontspanning.
​In de buurt ​ van het nieuwe lokaal dienstencentrum is er een woonwijk met heel wat sociale woningen en ook het woonzorgcentrum Sint-Antonius met 25 assistentiewoningen. ​

Dienstencentrum StPL Bouw

435 m² nieuwbouw

De nieuwbouw van zo’n 435 m² zal bestaan uit een benedenverdieping en een eerste verdieping. In het gebouw komt er een ruime polyvalente zaal, een activiteitenlokaal, vergaderlokalen, stockageruimte en burelen. Verder ook een ruim terras, vier petanquevelden en een voldoende grote bovengrondse parking.

Dit project krijgt een Vlabinvest-subsidie van in totaal 308.380,53 euro.

​“Via Vlabinvest Zorg investeren we in infrastructuurprojecten van zorgactoren”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde en voorzitter van Vlabinvest. “De zorgvoorzieningen kunnen deze investeringen gebruiken voor nieuwbouwprojecten en verbouwingen. Dankzij deze initiatieven wordt er bijkomend of verbeterd zorgaanbod gecreëerd.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren