Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Vrachtwagenchauffeur flagrant in overtreding met rij- en rusttijden

Vrachtwagenchauffeur flagrant in overtreding met rij- en rusttijden

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Vrachtwagenchauffeur flagrant in overtreding met rij- en rusttijden

Drie motorrijders, waaronder één anonieme, patrouilleerden in de omgeving en onderschepten enerzijds voertuigen waarbij de bestuurder een overtreding beging. Het ging dan voornamelijk om het gebruik van de gsm, of het niet correct dragen van de veiligheidsgordel. Anderzijds was er extra oog voor voertuigen waarbij duidelijk controle nodig leek op basis van technische vereisten.

In totaal werden vijftien overtreders naar een nabijgelegen controlepost gebracht, waar twee inspecteurs verdere controles uitvoerden. Alle betrokkenen ondergingen een ademtest, die in alle gevallen negatief bleek te zijn.

Vermoeidheid

Een vrachtwagenbestuurder die werd betrapt op het niet dragen van de veiligheidsgordel, bleek een zeer harde werker te zijn die zich niet hield aan de voorgeschreven rusttijden, met name de verplichte wekelijkse rustperiode. Gedurende dertien dagen reed de bestuurder zonder onderbreking, terwijl wettelijk gezien na zes dagen een verplichte rustperiode moet worden genomen. Vermoeidheid bij bestuurders blijkt een van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen te zijn. De gevolgen van een ongeval met een vrachtwagen zijn vaak ook niet te overzien.

Na analyse van de tachograafgegevens kan de bestuurder zich verwachten aan een boete van meer dan 2.000 euro.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren