Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Week van dementie 18 tot 22 september

Week van dementie 18 tot 22 september

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Week van dementie 18 tot 22 september

Maandag 18 september Filmvoorstelling "Still Alice"

We beginnen de week met een speciale filmvoorstelling van “Still Alice” in de Merselborre om 20 uur. Deze film zet het thema’ jongdementie’ op de kaart,

Still Alice is het aangrijpende verhaal van een jonge, sterke en onafhankelijke vrouw die door de ziekte van Alzheimer langzaam de grond onder haar voeten vandaan voelt zakken.

Dinsdag 19 september lezing over "communicatie en omgaan met personen met dementie"

Op dinsdagavond om 19 uur hebben we Tine Kenens, coördinator van de Alzheimer Liga, uitgenodigd voor een lezing in LDC ’t Paviljoentje. Deze laagdrempelige lezing staat open voor alle bewoners, mantelzorgers en andere geïnteresseerden die willen leren hoe beter om te gaan met personen met dementie.

Woensdag 20 september Belevingswandeling

Een bijzonder evenement staat gepland op woensdagnamiddag, van 14 tot 16 uur. Dan organiseren we namelijk een belevingswandeling die begint aan het Negenhof en eindigt in Meander. Tijdens deze wandeling kom je poëzie en kunstwerken tegen die op de een of andere manier verbonden zijn met dementie. Het bijzondere hieraan is dat de creatieve werken op de wandeling afkomstig zijn van getalenteerde individuen uit onze gemeenschap.

Donderdag 21 september Sensibilisering in de bibliotheek

Op donderdag richten we in de bibliotheek, Landhuis de Viron, een speciaal hoekje in met sensibiliseringsmateriaal rond dementie en jongdementie. Je vindt er boeken, stripverhalen, films en muziek die informatie geven over deze onderwerpen.

Daarnaast introduceren we ook de Eerste Hulp bij Dementie-tas (EHBD-tas). De EHBD-tas is bestemd voor iedereen die van ver of dichtbij te maken krijgt met dementie: de persoon met dementie, de partner, (klein)kinderen, familie, buren, mantelzorgers … Als er een vermoeden van dementie bestaat of wanneer er al een diagnose is gesteld, roept dit bij mensen en hun omgeving veel vragen op. Mensen gaan met de diagnose naar huis, zijn vaak angstig en hebben een heel negatief beeld over het verloop van de ziekte. De EHBD-tas biedt de kans om dit thema op een rustige manier thuis te verkennen. Het is een leidraad die de zoektocht naar gerichte informatie gemakkelijker maakt. Iedere inwoner kan deze tas ontlenen door contact te nemen via 0477 89 46 33.

Vrijdag 22 september Vrijdagmarkt & Alzheimerkwis

Op de vrijdagmarkt vind je een informatiestand, waar je terecht kunt voor meer informatie over dementie. Daar zullen ook gratis bloemzaadjes van vergeet-mij-nietjes uitgedeeld worden, het symbool van dementie.

Op vrijdagavond vindt de Alzheimerkwis plaats in LDC Meander onder leiding van quizmaster Bart Deconick. De deuren gaan open om 19 uur en de quiz begint om 19.30 uur. Deze quiz is bedoeld voor gelegenheidsploegen en de opbrengst zal gebruikt worden voor de aankoop van een duofiets.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren