Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Wijzigingen in parkeersituatie Ruisbroek vanwege werken aan de kerk

Wijzigingen in parkeersituatie Ruisbroek vanwege werken aan de kerk

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Wijzigingen in parkeersituatie Ruisbroek vanwege werken aan de kerk

Vanwege de lopende herbestemmingswerken aan de kerk van Ruisbroek, zullen er enkele aanpassingen komen in de parkeersituatie rond het Kerkplein om een vlotte rotatie te verzekeren.

Olivier Huygens, schepen van mobiliteit: “ Het behouden van parkeerplaatsen voor bezoekers van handelszaken is cruciaal. Hoewel het een uitdaging is, hebben ook de camionettes van onze inwoners behoefte aan geschikte parkeerfaciliteiten. Gelukkig beschikt Ruisbroek over strategische parkeermogelijkheden zoals de parking van het OCMW, het Stationsplein, de sporthal en de voetbalclub, waar voldoende ruimte beschikbaar is zonder anderen te hinderen. Met een aantal maatregelen en aanpassingen streven we naar een evenwicht tussen mobiliteit en leefbaarheid.

Kerkplein parkeerregeling

Tijdens de werken zullen 21 parkeerplaatsen, 14 op het kerkplein en 7 aan de straatkant, tijdelijk niet beschikbaar zijn. Deze worden echter gecompenseerd op de tijdelijke parking op de ACV-site. Om de overgebleven parkeerruimte op het Kerkplein hoofdzakelijk beschikbaar te houden voor bezoekers van lokale winkels, zal parkeren op het Kerkplein enkel toegestaan zijn voor personenwagens.

ACV-site parkeermaatregel

De ACV-site zal fungeren als tijdelijke parkeergelegenheid om de ingenomen parkeerplaatsen op het Kerkplein te compenseren. Hier kunnen 15 parkeerplaatsen worden aangeboden. Om een vlotte rotatie te waarborgen, geldt op de ACV-site een beperkte parkeertijd, identiek aan deze op het Kerkplein: maximaal 2 uur van maandag tot zaterdag tussen 8 uur ‘s ochtends en 6 uur ‘s avonds.

OCMW-parking aanpassing

Bovendien wordt voorgesteld om de restrictie op de OCMW-parking, waar momenteel alleen personenwagens mogen parkeren, op te heffen. Dit wordt herzien om bestelwagens meer parkeermogelijkheden te bieden tijdens de nacht en tijdens het weekend, wanneer deze parking nog steeds voor 80 % ongebruikt is. Met parkeerfaciliteiten op verschillende locaties in Ruisbroek zorgen we voor een alternatief voor bestelwagens en bezoekers.  

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Rozenfestival 2024
Sint-Pieters-Leeuw

Rozenfestival 2024

Het Rozenfestival in Sint-Pieters-Leeuw is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in en rond de betoverende rozentuin van het kasteel Coloma.

Lees meer »
Dilbeek zorgvriendelijke gemeente
Dilbeek

Dilbeek zorgvriendelijke gemeente

Enkele Itterbeekse vrijwilligers slaagden er in om samen met Samana, CM Gezonde Buurten en lokaal dienstencentrum In Kompanie van Dilbeek de eerste “Zorgvriendelijke gemeente” te maken.

Lees meer »
Verbonden met Dilbeek
Dilbeek

Verbonden met Dilbeek

Op 10 juli wordt de bekende slogan ‘Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn’ onder de loep genomen tijdens een verbredende thema-avond in samenwerking met ADVN (Archief voor Nationale Bewegingen).

Lees meer »
Fietszoektocht Land van Gaasbeek
Lennik

Fietszoektocht Land van Gaasbeek

Maak je klaar voor een onvergetelijke fietszoektocht door het pittoreske landschap van Lennik en Sint-Pieters-Leeuw en maak kans op leuke prijzen. Ontdek onderweg de boeiende geschiedenis van het Land van Gaasbeek.

Lees meer »
Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek
Dilbeek

Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek

De werken aan de Baron de Vironlaan, een belangrijke toegangspoort van Dilbeek, zijn afgerond. Op een periode van ongeveer 10 maanden is de Baron de Vironlaan in een volledig nieuw kleedje gestoken en is deze belangrijke laan omgetoverd tot een volwaardige toegangspoort van Dilbeek.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren
  • Postzegel@telenet.be
  • Adverteren