Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

YOUCA Dag 2023 : samen voor solidariteit

YOUCA Dag 2023 : samen voor solidariteit

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

YOUCA Dag 2023 : samen voor solidariteit

Op donderdag 19 oktober staat de jaarlijkse YOUCA dag voor de deur. YOUCA is een organisatie voor en door jongeren die hen stimuleert om samen te werken aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. Dit jaar richten leerlingen uit heel Vlaanderen en Brussel hun inspanningen op een jongerenproject in Senegal, gericht op gendergelijkheid en het bestrijden van seksueel geweld.

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw biedt 7 arbeidsplaatsen aan voor leerlingen uit het 4e tot het 7e middelbaar, die een dag lang kunnen samenwerken met lokale werknemers. Burgemeester Jan Desmeth heeft zijn agenda aangepast om een leerling de kans te geven een dagje met hem samen te werken.

Elke leerling ontvangt een vergoeding van 60 €, die volledig wordt geschonken aan het jongerenproject.

Marleen De Kegel, schepen van lokaal mondiaal beleid: “Dat jongeren de kans krijgen om zich solidair in te zetten voor wereldwelzijn en hiermee grenzen doorbreken, vinden wij als gemeente belangrijk in hun groei naar volwassenheid. Burgerschap en dienstbaarheid zijn de sleutels voor een duurzame en vredevolle samenleving gebaseerd op wederzijds respect en gelijkwaardigheid.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
Beweegmarkt
Dilbeek

Beweegmarkt

Onder het motto “Bewegen dóet iets met je” vond ook dit jaar weer de Beweegmarkt plaats in Dilbeek.

Lees meer »
Vernielingstocht doorheen Dilbeek
Dilbeek

Vernielingstocht doorheen Dilbeek

Het lijkt erop dat de verkiezingsstrijd is losgebroken in de laatste aanloop naar de verkiezingen van 9 juni. ‘s Nachts werden verschillende verkiezingsborden van N-VA beklad door vandalen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Adverteren