Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nieuw keerpunt aan E40 in Affligem

Nieuw keerpunt aan E40 in Affligem

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Nieuw keerpunt aan E40 in Affligem
Goed nieuws voor iedereen die regelmatig de E40 op- en afrijdt in Affligem: het nieuwe keerpunt aan de Molenstraat is bijna klaar. “ Vanaf 17 juli zal je alvast tijdelijk gebruik kunnen maken van de nieuwe rotonde, die de verkeersdrukte op het op- en afrittencomplex zelf moet verlagen. Eind augustus gaat alles wel opnieuw even dicht om de laatste aanpassingen te kunnen uitvoeren. Volgens de huidige planning is het volledige complex - samen met het keerpunt - gebruiksklaar tegen begin september” zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Tijdelijk open tijdens bouwverlof Omdat er tijdens het bouwverlof (17 juli tot 16 augustus) geen werfactiviteit is, werd besloten om zowel het op- en afrittencomplex als de nieuwe rotonde tijdelijk open te stellen voor verkeer. De nieuwe infrastructuur is dan af, maar nog niet volledig aangepast aan de bestaande verkeerssituatie op het complex. Daarom wordt het aantal rijstroken van de rotonde richting het complex teruggebracht van twee naar één. Een tijdelijke middenberm op de Molenstraat (N208) zorgt ervoor dat het verkeer komende van de E40 (uit Brussel) de rotonde moet gebruiken om naar Liedekerke te rijden. Omleidingen eind augustus Eind augustus past de aannemer tijdens een laatste fase de weginfrastructuur en de verkeerslichten op het complex zelf aan, zodat die in de toekomst mooi aansluit op de nieuwe verkeerssituatie. Om die werken te kunnen uitvoeren, moet hij het op- en afrittencomplex en het nieuwe keerpunt opnieuw afsluiten. Het verkeer dat tijdens die werken in Liedekerke moet zijn, volgt dan deze omleidingen: Verkeer tussen Brussel en Liedekerke: via op- en afrittencomplex 20 Ternat Verkeer tussen Liedekerke en Gent: via op- en afrittencomplex 19 Aalst Zwaar verkeer in beide richtingen: via op- en afrittencomplex 19 Aalst Verkeer dat tijdens de werken in Essene moet zijn, volgt de huidige omleiding via het op- en afrittencomplex 20 Ternat.

Nieuw keerpunt voor meer verkeersveiligheid

Om de verkeersdrukte op de afritten en de brug over de E40 in Affligem te verminderen, legt het Agentschap Wegen en Verkeer sinds maart een nieuw keerpunt (rotonde) aan. Vanaf begin september zullen twee verkeersstromen via het nieuwe keerpunt rijden: •Het verkeer dat vanuit Brussel komt en richting Liedekerke en Hekelgem wil rijden. •Het verkeer dat vanuit Liedekerke komt en de oprit van de E40 richting Gent wil nemen. Deze bestuurders zullen op de brug niet meer linksaf kunnen draaien - dat wordt fysiek onmogelijk gemaakt door een verhoogde middenberm. Ook het verkeer dat vanuit Essene komt zal na de herinrichting via het keerpunt moeten rijden om de opritten te bereiken.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
Ben je op zoek naar een energieke en gezonde levensstijl? Wil je jezelf uitdagen, sterker voelen en je fitnessdoelen bereiken? Zoek niet verder!
Ternat

Opendeur SANO Livin’

Ben je op zoek naar een energieke en gezonde levensstijl? Wil je jezelf uitdagen, sterker voelen en je fitnessdoelen bereiken? Zoek niet verder!

Lees meer »
Markt van de Smaak in Roosdaal
Roosdaal

Markt van de Smaak in Roosdaal

Op zondag 26 mei organiseren de provincie Vlaams-Brabant, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, de gemeente Roosdaal en LEADER Pajottenland een nieuwe editie van Markt van de Smaak, deze keer in Roosdaal.

Lees meer »
Voorstel afschaffing voetweg 37
Affligem

Voorstel afschaffing voetweg 37

Naast de investeringen in Trage Wegen, wil het Lokaal Bestuur Affligem voetweg 37 in Hekelgem afschaffen. Sinds 2006 kan het Guchtveld gebruikt worden als toegankelijker en veilig alternatief.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren