Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

De nieuwe App van Ternat

De nieuwe App van Ternat

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De nieuwe App van Ternat

Sinds kort zit de app van Ternat in een nieuw jasje. Ternat voerde een upgrade door naar een app met Mijn Burgerprofiel. In de vorige versie van de Ternat-app had je al toegang tot alle digitale diensten van je gemeente. Daarnaast biedt de app je nu ook alles wat je vandaag kan regelen via de website van Mijn Burgerprofiel. Zo regel je met de app meteen al je zaken met de Vlaamse en federale overheid. 

“De nieuwe app is een grote stap vooruit. De meeste functionaliteiten uit de oude App blijven bestaan, maar er komen er heel wat nieuwe bij zoals ‘een afspraak maken’ en een koppeling naar je bibliotheek-profiel. Dankzij de koppeling met Mijn Burgerprofiel regel je met de nieuwe App van Ternat ook al je zaken met de Vlaamse en federale overheid. Aldus Steve Convents, schepen voor communicatie.

Lokale inhoud, nieuws en diensten

De App van Ternat is je mobiele gemeentehuis. Zo kan je via de app:

 • Attesten en officiële documenten aanvragen bij de dienst Burgerzaken
 • Een sluikstort, beschadiging, onveilige verkeerssituatie of een ander probleem melden.
 • Een afspraak maken met de diensten (bijv. om een identiteitskaart of reispas aan te vragen)
 • De openingsuren en contactgegevens raadplegen.
 • Nieuwsberichten van het lokaal bestuur lezen
 • De UiTagenda met plaatselijke activiteiten en evenementen raadplegen

De afvalkalender is op dit moment nog niet beschikbaar, maar wordt in een latere fase geïntegreerd.

“De nieuwe app is een uitbreiding van de digitale dienstverlening van Ternat. Maar dat betekent niet dat Ternat zijn fysieke dienstverlening afbouwt. Aan de loketten, balies en op diensten blijf je meer dan welkom. Ook op het algemeen telefoonnummer word je met heel veel plezier verder geholpen.” Aldus Sven De Paepe, schepen voor informatisering.

Digitaal loket voor al je overheidszaken

De App van Ternat maakt gebruik van Mijn Burgerprofiel. Dat verzamelt al je officiële gegevens en administratie bij alle overheden: federaal, Vlaams en lokaal.

Door je aan te melden met Mijn Burgerprofiel, wordt de app meteen hét digitaal loket voor al je overheidszaken. Je gegevens worden bovendien automatisch ingevuld.

Veilig en gemaakt om te groeien

De App van Ternat is een lokale variant van de Mijn Burgerprofiel-app van de Vlaamse overheid. Het lokaal bestuur gebruikt zo alle privacy- en beveiligingsinstellingen en functionaliteiten van Digitaal Vlaanderen.

Steeds meer overheidsdiensten maken gebruik van Mijn Burgerprofiel en zo vergroot het digitale overheidsloket dus voortdurend. Wanneer de mogelijkheden van Mijn Burgerprofiel uitbreiden, volgt de App van Ternat automatisch.

Download de App van Ternat

De App van Ternat is er voor iOS (Apple) en Android. Open op je smartphone de Apple App Store of Google Play Store, zoek naar ‘Ternat en download de app.

Na opstarten kies je zelf of je wilt aanmelden via Mijn Burgerprofiel om je persoonlijke documenten te raadplegen. Dat kan makkelijk en veilig via itsme of een andere beveiligingsmethode.

Workshop

Donderdag 11 januari 2024 van 17u30 tot 19u30 organiseert de bibliotheek van Ternat een workshop ‘Installeer en gebruik van de App van Ternat en Mijn Burgerprofiel’ waarop oa. onderstaande onderwerpen aan bod komen:

 • Installeren van de App van Ternat
 • Gebruik van de App van Ternat (afspraak maken, melding doen…)
 • Wat vind je in Mijn Burgerprofiel?
 • Hoe vraag ik een attest aan in Mijn Burgerprofiel.

 

Deelname is gratis, inschrijven verplicht via www.ternat.be/app of via de balie van de bib Ternat.

Van Onze Gemeente App naar lokale Mijn Burgerprofiel-app

De gebruikers van de oude App van Ternat hebben zelf weinig gemerkt van deze overgang. Die is al automatisch omgeschakeld naar de nieuwe versie.

Enkel wie automatische updates heeft uitgeschakeld op zijn telefoon, krijgt bij het openen een melding dat er een update nodig is. In twee kliks wordt die dan uitgevoerd.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
Ben je op zoek naar een energieke en gezonde levensstijl? Wil je jezelf uitdagen, sterker voelen en je fitnessdoelen bereiken? Zoek niet verder!
Ternat

Opendeur SANO Livin’

Ben je op zoek naar een energieke en gezonde levensstijl? Wil je jezelf uitdagen, sterker voelen en je fitnessdoelen bereiken? Zoek niet verder!

Lees meer »
Markt van de Smaak in Roosdaal
Roosdaal

Markt van de Smaak in Roosdaal

Op zondag 26 mei organiseren de provincie Vlaams-Brabant, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, de gemeente Roosdaal en LEADER Pajottenland een nieuwe editie van Markt van de Smaak, deze keer in Roosdaal.

Lees meer »
Voorstel afschaffing voetweg 37
Affligem

Voorstel afschaffing voetweg 37

Naast de investeringen in Trage Wegen, wil het Lokaal Bestuur Affligem voetweg 37 in Hekelgem afschaffen. Sinds 2006 kan het Guchtveld gebruikt worden als toegankelijker en veilig alternatief.

Lees meer »
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren