Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Gele doos voor 80-plussers.

Gele doos voor 80-plussers.

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Gele doos voor 80-plussers.

Dit project, georganiseerd door ELZ Pajottenland, wilt per adres voor de Ternatse thuiswonende 80-plussers, een gratis gele doos voorzien die kan afgehaald worden in het Sociaal Huis/OCMW van Ternat.

De gele doos is een herkenbare gele bewaardoos. In deze doos bewaar je belangrijke medische gegevens over jezelf (bv. medische fiche, medicatieschema, info over een chronische ziekte, fiche vermiste personen… ).
Deze doos bewaar je in je koelkast omdat dit een gemakkelijk vindbare plaats is voor de hulpdiensten. Zo vinden ze snel de juiste informatie om gepaste hulp te bieden.

Op deze manier wenst het lokaal bestuur van Ternat levens te redden. Vanuit de dienst welzijn ontvingen alle 80-plussers een brief. Het is belangrijk dat familie, buren, verpleegkundigen… de 80-jarigen aansporen hun gele doos af te halen.

Wat zit er in de gele doos?

 • een blanco medische fiche
 • een medicatieschema
 • een blanco fiche vermiste personen
 • een sticker om aan de binnenkant van je voordeur te kleven. Zo weten de hulpdiensten dat er een gele doos in de koelkast zit.

Wat doe ik met de gele doos?

 1. Vul de fiches in die in de doos zitten. Vraag een familielid/kennis, thuisverpleegkundige, je apotheker, huisarts of andere hulpverlener om je hierbij te helpen.
 2. Voeg zelf nog andere nuttige documenten toe: een kopie van je identiteitskaart, een recente foto, je medicatieschema… Dat schema kan je vragen aan je arts of apotheker.
 3. Zet de gele doos in je koelkast.
 4. Plak de bijgevoegde sticker op de binnenkant van je voordeur.
 5. Zorg dat de informatie in je gele doos altijd correct is. Als bijvoorbeeld je medicatie wordt aangepast, vraag dan een nieuw medicatieschema en leg het onmiddellijk in je gele doos.

Haal de gele doos zeker in huis want in nood kan deze je leven redden! Zorg ervoor dat de informatie in je gele doos altijd correct is. Als bijvoorbeeld je medicatie wordt aangepast, vraag dan een nieuw medicatieschema en steek het onmiddellijk in je gele doos.

Heb je blanco exemplaren van de fiches nodig?

Download ze in bijlage, druk ze af of neem contact op via onderstaande contactgegevens.

Waar haal ik mijn gele doos af?

Je kan de gele doos gratis afhalen in het Sociaal Huis/OCMW, Kapelleveld 10, 1742 Ternat (Sint-Katherina-Lombeek). Dit tijdens volgende openingsuren:

– ma-wo: 9u tot 12u – 13u tot 16u
– do: 9u tot 12u – 13u tot 16u – 18u tot 20u
– vr: 9u tot 12u

Breng je brief en je identiteitskaart mee.

Lukt het niet om de doos zelf op te halen?
Vraag aan je buren/familie om de doos met jouw brief én identiteitskaart op te halen of neem contact op met de dienst welzijn via 02 451 45 40.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
Markt van de Smaak in Roosdaal
Roosdaal

Markt van de Smaak in Roosdaal

Op zondag 26 mei organiseren de provincie Vlaams-Brabant, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw, de gemeente Roosdaal en LEADER Pajottenland een nieuwe editie van Markt van de Smaak, deze keer in Roosdaal.

Lees meer »
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren