Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Herdenkingsmoment Rouwkost

Herdenkingsmoment Rouwkost

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Herdenkingsmoment Rouwkost

Einde oktober 2022 werd een brievenbus geplaatst op elk kerkhof in Ternat. Dit initiatief van Lokaal bestuur Ternat en vzw Rouwkost geeft iedereen de kans om tekeningen, brieven en teksten te posten aan een overleden geliefde. De brievenbussen worden regelmatig gelicht en de inhoud wordt op een creatieve manier verwerkt door Villa Frieda in een kunststukje.

Verbranding kunststukje op 5 november

Op zondag 5 november om 15u worden de overledenen gezamenlijk herdacht op de natuurbegraafplaats van Sint-Katherina-Lombeek (Muilemlaan).

Geposte tekeningen en brieven worden door ‘Villa Frieda’ verwerkt tot een kunststukje dat verbrand wordt in een vuurschaal zodat de boodschap symbolisch de overledene kan bereiken.
Iedereen is welkom bij dit ritueel dat opgeluisterd wordt door het Lombeeks koor ‘Eigenwijs’.
Er wordt gezorgd voor een hartverwarmend drankje.

Meer info volgt via facebook.com/deeerstetroost.

Vzw Rouwkost

Vzw Rouwkost is een vereniging die vanuit verschillende invalshoeken het rouwen benaderd. Via www.eerstetroost.be en www.rouwkost.be delen ze informatie over rouw en verlies, hoe je ermee kan omgaan en waar je terecht kan als je hulp wenst.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Buitenschoolse opvang en activiteiten
Roosdaal

Buitenschoolse opvang en activiteiten

Op dit moment zijn de betrokken gemeentediensten (Onderwijs, Huis van het Kind, Welzijn, Cultuur, Jeugd, Sport, Sociaal huis, …) aan de slag met het project Buitenschoolse Opvang en Activiteiten (BOA).

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren